Asieldier van de week

Van onze redactie
14 juni 2014
Diverse dierenhulporganisaties die actief zijn met het opvangen van afgedankte huisdieren zoeken hier een nieuw tehuis voor. Iedere week wordt hier een dier speciaal onder de aandacht gebracht. Deze week is de beurt aan Cora, een Mechelse herder van ongeveer 9 jaar oud.
Ze kwam bijna 2 jaar geleden bij ons in de opvang met een flinke wond in haar nek, een jaap van ongeveer 15 cm lang! Cora is een pittig dametje en liet niet zomaar allerlei gefrunnik aan haar lijf toe. De wond krabde ze telkens weer open en moest een paar keer opnieuwgehecht worden voordat deze eindelijk goed genas. Een T-shirtje was de oplossing; die dappere vrijwilligers haar aantrokken met gevaar gebeten te worden, want als Cora iets niet wil, dan zul je dat weten! Gelukkig heeft ze ook haar lieve kanten, ze is aanhankelijk en dol op aandacht en spel. Voor haar baas zal ze door het vuur gaan. Wel moet je eerst respect verdienen om haar baas te mogen zijn. Mensen die niet veel kijk op hondengedrag hebben of niet duidelijk zijn, overbluft ze met haar geblaf en gegrom. Deze praatjes zijn wel serieus, maar ze stopt er al snel mee als ze merkt dat haar geleider er niet van onder de indruk is. Vanwege dit gedrag en het feit dat ze geen polonaise aan haar lijf accepteert, kan ze niet geplaatst worden in een gezin met kinderen onder de 16 jaar. Op een boerderij waar ze de ruimte heeft, zal ze zich waarschijnlijk erg goed thuis voelen en ze zal goed waken, maar bij het juiste gezin zal ze zich ook zonder die vrijheid thuis voelen. Cora is zindelijk, kent de basiscommando's en kan rustig halve dagen alleen thuis zijn.
Cora is erg zelfverzekerd, maar over het algemeen wel vriendelijk naar reuen toe. Helaas heeft ze de neiging om haar zin door te drijven waardoor de ene na de andere reu als een gevangene bij haar in de ren zit. Ze mogen het liefst niet spelen met Cora's speeltjes, eten van Cora's eten of drinken uit Cora's waterbak. O, en de aandacht van de baas deelt ze ook liever niet. Cora is een echte diva die het best tot haar recht komt in een huishouden waar ze het rijk alleen heeft en zich prinses kan voelen, maar wel weet dat haar baas de koning is die boven haar staat. Duidelijk en consequent zijn, is voldoende om Cora dat te laten weten. Streng, maar rechtvaardig is prima. Ben je onnodig hard, dan zal je dat gauw bezuren bij Cora, dat pikt ze niet. Wie kan onze trotse Cora met het kleine hartje een geschikt en liefdevol thuis geven?
 
Heeft u interesse dan kunt u mailen naar admin@hokazorg.nl of bellen tijdens openingstijden: 0413-260546
Openingstijden: ma-wo-do-vr: 12:00 tot 15:30 uur, za: 10:00 tot 16:00 uur
Dierenopvangcentrum Hokazo
Lange Goorstraat 6, 5406 XE Uden

 

Dit bericht delen:

Advertenties