American Football in Nijmegen

Van onze redactie
17 juni 2014
Op zondag 22 juni staan de Bart Ebben Nijmegen Pirates voor het eerst in hun geschiedenis in de play-offs van het hoogste nationaal niveau. In Amsterdam spelen ze de halve finale tegen de Amsterdam Crusaders en maken daarmee kans op de landelijke titel. Bij winst spelen de Pirates op 6 juli in de finale in Arnhem. Zeker is wel dat de Nijmegen Pirates volgend seizoen weer in de eredivisie spelen.
American Football is een relatief onbekende sport in Nijmegen. Daarom houden de Nijmegen Pirates aanstaande zaterdag op Sportpark Vossendijk een introductiedag voor de jeugd van 13 tot 17 jaar. Er zal een training gegeven worden in American Football die alle facetten van de sport belicht. Voor de jongeren is er een lichtere training in de vorm van flagball, een variant waarbij direct contact vervangen wordt door een lintje van iemands riem te trekken. Toch leer je de spelregels, het omgaan met een ovale bal, tactieken en technieken van deze sport. Sportieve kleding is gewenst en beschermende materialen zoals schouderbeschermers en helmen worden door de Bart Ebben Nijmegen Pirates beschikbaar gesteld. Aanmelden kan zaterdag 21 juni om 9.30 uur op het sportpark Vossendijk (bij S.V. Hatert) voor zowel jongens als meisjes en deelname aan de training  is gratis. De training duurt tot ongeveer 13.00 uur. 
Om hun basis te verbreden zijn de Pirates op zoek naar seniorspelers die de komende seizoenen de ploeg op eredivisieniveau kunnen houden. Alle informatie kun je vinden op de site.
Verslaggeving: Willem Spang
 
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties