Levend Visserijmuseum op Waalkade

Van onze redactie
17 juni 2014
Aankomend weekend zullen de op de Waalkade de tijden van de riviervisserij herleven. Levend Visserijmuseum Woudrichem meert af aan de kade en toont het vissersleven van toen.
De oude ambachten met betrekking tot de riviervisserij zullen aan het publiek getoond worden zoals het boeten van netten en het roken en bakken van vis. Een touwslagerij en een mandenmakerij zullen niet ontbreken net zomin als de zeilmakerij. Op een werf zal te zien zijn hoe vroeger de zalmschouw gemaakt werd. De zalmschouw is een platbodem die op de rivieren gebruikt werd voor het vangen van trekvis als de zalm, steur en paling. De bootjes werden eerst van hout, later van ijzer en staal gemaakt. Levend Visserijmuseum Woudrichem liet vorig jaar op de Waalkade al zien hoe de zalmschouw met klinknagels in elkaar geklonken wordt. 
Kinderschilderij
Naast al dit moois valt er meer te beleven en te zien. Ook aan de kinderen is gedacht. Kinderen kunnen helpen een levensgroot schilderij te maken. Het schilderij zal later op de Waalkade tentoongesteld worden.
Muziek
Op verschillende plekken bij de terrassen op de kade zingt het visserskoor Ongestaagd uit Woudrichem oude vissersliederen. Lekkere meezingers en inhaken op Ierse muziek en zeemansliederen kan dit weekend ook. Zanger en accordionist Paul Papillo heeft het allemaal in huis.
Meer info
Zaterdag 21 juni van 14.30 tot 20.30 uur, zondag 22 juni van 12.30 tot 17.30 uur
(programma en tijden onder voorbehoud).
Bezoek hier de website of kijk op de Facebookpagina.

Verslaggeving: Willem Spang




 

Dit bericht delen:

Advertenties