Keukenbrand Sikkelstraat snel geblust door buurman

Van onze redactie
17 juni 2014
In de Sikkelstraat in de Landbouwbuurt is vanavond een brandje uitgebroken in een keuken. Door het snelle optreden van een buurman bleef de schade beperkt.
Rond 22.30 uur merkten de bewoners, een ouder echtpaar, de rook op en vluchtten naar buiten. De overbuurman, de 44-jarige Mano Selbach vertelt: ‘Ik zag de rook en wist niet dat de mensen al naar buiten waren. Omdat de man bedlegerig is ben ik naar binnen gegaan om te kijken of hij nog in bed lag. Toen ik hem niet aantrof ben ik meteen naar de keuken gerend, heb het brandende zaakje opgepakt, in de tuin gegooid en geblust.’
De woordvoerder van de brandweer bevestigd dat de buurman de klus al geklaard had toen zij arriveerden. Er bleek een elektrische kookplaat aan te staan waarop een houten plaat lag met daarop de magnetron. De kookplaat is per ongeluk aangegaan waarop de boel is gaan branden.
Het echtpaar is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis en is later door buren opgevangen waar ze ook de nacht hebben doorgebracht. De brandweer heeft de woning geventileerd en de schade bleek mee te vallen. 
 

Dit bericht delen:

Advertenties