Clubgenoten: Quick 1888 tegen het Nederlands elftal

Van onze redactie
19 juni 2014
In juni staat het tv programma Clubgenoten van Omroep Gelderland 4 weken lang geheel in het teken van het WK voetbal. In de laatste van vier specials staat op 20 juni de oefenwedstrijd van het Nijmeegse Quick 1888 tegen het Nederlands elftal in 1988 centraal.
Oranje-Quick: 8-1

De amateurs van Quick spelen bij hun 100-jarig bestaan vlak voor het EK in Duitsland een oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal. Met een select gezelschap op de tribunes in Düsseldorf proberen de Nijmegenaren tevergeefs stand te houden tegen de latere EK winnaar.

Kopie EK finale

In de wedstrijd tegen Oranje scoort spits Michel Dreis het enige Quick doelpunt, en wat voor een! Een paar weken later maakt Marco van Basten een bijna identieke goal in de finale tegen Rusland.

Quick in Düsseldorf

Presentatrice Froukje Jansen rijdt met verslaggever Tonny Meijerman naar het Duitse Benrath waar de wedstrijd destijds werd gespeeld. Met behulp van de beelden uit 1988 komen alle goals nog eens langs.

Shirtje ruilen verboden

Vanwege de kosten was het de Quick spelers verboden hun tenue te ruilen met de Oranje spelers maar Jan Bionda, Chris Minnebreuker en Bas Meijsen wisten toch een exemplaar te bemachtigen. En reken maar dat ze de van Basten, Wouters en Bosman shirts regelmatig aantrekken!

CLUBGENOTEN WK SPECIAL Quick 1888: VRIJDAG 20 JUNI: 18.25, IEDER UUR HERHAALD
 

Dit bericht delen:

Advertenties