Zakkenrollers met duizenden euro's cash op zak aangehouden

Van onze redactie
19 juni 2014
De politie heeft gistermiddag drie zakkenrollers aangehouden die duizenden euro's aan contanten bij zich bleken te hebben.
In een supermarkt aan de Molenweg zag een oplettende klant dat een vrouw een portemonnee uit een tas wegnam. Deze getuige waarschuwde daarop snel een personeelslid. De dievegge bleek in het gezelschap van 2 anderen te verkeren en het trio verliet snel de winkel. Na een zoektocht van de politie, de getuige en het personeelslid werd het drietal, twee vrouwen en een man, op de Tweede Oude Heselaan aangehouden.
Contanten
Het dieventrio, van Roemeense afkomst, bleek een enorme hoeveelheid contact geld bij zich te dragen. Het geld is in beslag genomen en de herkomst ervan wordt onderzocht.
Babbeltruc
Eerder in de middag, net voor 14 uur,  werd bij een hoogbejaarde dame in de Fuutstraat aangebeld door dezelfde twee vrouwen. Ze kwamen met een smoes en de bejaarde vrouw had dat gelukkig door. Ze reageerde door hen weg te duwen en de voordeur direct te sluiten. Dit voorval wordt ook meegenomen in het onderzoek van de politie.
Update vrijdag 20 juni:
De 29-jarige man zou vandaag weer op vrije voeten gesteld worden ware het niet dat hij nog 9 dagen celstraf tegoed had. Hij is overgebracht naar een huis van bewaring om deze uit te zitten. De twee vrouwen, van 22 en 49 jaar, blijven langer in voorarrest zitten. Mogelijk zijn zij ook nog betrokken geweest bij een mislukte poging tot straatroof van een handtas op dezelfde dag.

Dit bericht delen:

Advertenties