Duurzame estafette van start

Van onze redactie
20 juni 2014
Vanmorgen om 7 uur gaf burgemeester Hubert Bruls bij de Zonneboom aan de Heyendaalseweg het startschot voor de duurzame estafette naar Kopenhagen. Om half acht staken zo'n dertig deelnemers de Waalbrug over. In Kopenhagen wordt volgende week bekend gemaakt wie zich ' European Green Capital 2016' mag noemen.
Estafette
In de eerste etappe wandelen de deelnemers 14,6 kilometer naar Lathum waar het estafettestokje, een usb stick met daarop een presentatie voor de jury van de European Green Capital 2016, overgedragen wordt aan de roeiers. Deze roeiers zullen later op de dag Enschede bereiken na een tocht van 80 kilometer. Morgen zijn de fietsers aan de beurt, 450 kilometer van Enschede naar het Duitse Puttgarden. Zondag, na de oversteek naar Denemarken gaat de estafette verder met de hardlopers van Rødbyhavn naar Köge. Acht deelnemers zullen de afstand van 110 km overbruggen. Dan op maandag de laatste etappe, nog slechts dertig kilometer van Kopenhagen, zijn het de kanoërs en de zwemmers die de tocht volbrengen. De deelnemers zijn hier te volgen 
European Green Capital
In Kopenhagen zal Nijmegen een presentatie van vijf kwartier geven waarin de jury, bestaande uit leden van de Europese Unie, overtuigd moet worden om voor Nijmegen te kiezen. Aan deze presentatie op maandag, in het bijzijn van burgemeester Bruls en wethouder Tiemens, werkt onder andere de zangeres Janne Schra mee. Nijmegen zal het opnemen tegen het Noorse Oslo, Essen (Duitsland), Ljubljana (Slovenië) en het Zweedse Umea.

Verslaggeving: Willem Spang

 

Dit bericht delen:

Advertenties