Presentatie herdenking Market Garden VIDEO

Van onze redactie
20 juni 2014
Vanochtend is het programma gepresenteerd voor de herdenking van Market Garden. In het weekend van 20 en 21 september is het precies 70 jaar geleden dat er in en rond Nijmegen hevige gevechten plaatsvonden.
De herdenking vindt plaats van donderdag 18 september tot en met zondag 21 september met als een van de hoogtepunten de Waalcrossing op de zondag. De Koninklijke Landmacht speelt die middag met de huidige 82nd Division de legendarische oversteek na. De nabootsing zal zeer spectaculair en realistisch worden mede doordat technische (geluid)effecten ingezet zullen worden.
Kampement Valkhof
Op het Valkhof wordt een kampement opgezet waar het leven uit de Tweede Wereldoorlog zichtbaar is gemaakt. Hier zal overdag een educatief programma worden gedraaid voor leerlingen van diverse scholen en in de avond is het kampement open voor het publiek. Nog even onder voorbehoud is de openstelling van de Duitse bunker onder het Valkhof. De technische staat moet eerst nog goed opgenomen worden om te zien of het veilig is om deze open te stellen voor het publiek.
Historische voertuigen
De exacte programmering van de historische voertuigenstoet zal pas na 1 juli bekend worden wanneer de inschrijving voor deelnemers gesloten is. Dan zal duidelijk zijn hoeveel voertuigen aan de tocht, van Leopoldsbrug in België tot aan de Waalkade in Nijmegen, deelnemen.
Het totale programma is zeer uitgebreid opgezet door een groot aantal organisaties. Er worden duizenden bezoekers verwacht.
 

Dit bericht delen:

Advertenties