Zusjes laten wensen van ernstig zieke jongens uitkomen

Van onze redactie
22 juni 2014
Afgelopen vrijdag werd het RadboudUMC omgetoverd in een wenswereld. In groepen werden ernstig zieke jongens tussen 12 en 18 jaar verrast. Juist deze groep verdient een extra steuntje in de rug. €œTienerjongens kunnen zich lastig uiten tijdens de onzekere periode van ernstige ziekte, het is fantastisch om ze op deze avond te zien stralen, de zorgen lijken even heel ver weg€ vertelde het pedagogisch team van RadboudUMC. €œEind dit jaar hebben ernstig zieke tienermeiden hun wensavond, deze keer gaat de aandacht uit naar de zieke jongens€.
De wensavond bestond uit gamen met Arie Koomen, bekend van de Lama’s en workshops alcoholvrije cocktails maken, graffiti en rappen. Daarnaast waren DJ’s Ferre Santos en Pete Sebastien aanwezig om de jongens de fijne kneepjes van het DJ vak bij te brengen. Als hoogtepunt van de avond stonden 30 sportwagens klaar waar de jongens in mee mochten rijden. Met gierende banden reden de Ferrari’s, Lotussen, Maserati’s en Porsches onder politiebegeleiding weg voor een mooie route via de zeven heuvelen weg. De avond werd zelfs dansend afgesloten met een optreden van Rappers Sonnic Music en DJ Ferre Santos. “Dit was de mooiste avond van mijn leven” werd regelmatig gezegd toen de tieners na deze bijzondere wensavond nog een goed gevulde goodiebag kregen.
Stichting Achterstevoren
De avond werd georganiseerd door Stichting Achterstevoren. Een wensstichting voor kinderen door kinderen die 2 jaar geleden opgericht werd door de negenjarige Emma en de elfjarige Sofie, twee ondernemende meiden uit Helmond. De zusjes kwamen op dat idee nadat ze de film ‘Achtste groepers huilen niet’ hadden gezien. Zo ontstond Stichting Achterstevoren. Achter Emma en Sofie staat een team van vrijwilligers die zich inzetten om wensen uit te laten komen van ernstig zieke kinderen. Emma en Sofie spelen een grote rol en voeren bijna alle wensen zelf uit. ,,Juist dat brengt vaak een extra bijzonder moment voor de zieke kinderen.”
Wensen laten uitkomen
Stichting Achterstevoren kan nog wel wat hulp gebruiken om nog meer wensen uit te laten komen. ,,Ze zoeken bedrijven die willen helpen om een glimlach te toveren op de gezichten van kinderen die doordat ze zo ziek zijn wel wat afleiding kunnen gebruiken.” Volgens de meisjes kan dat door geld te doneren via giro 30003 maar ook door diensten of spullen beschikbaar te stellen. ,,We hebben al 155 wensen uit laten komen van ernstig zieke kinderen”, vertellen Emma en Sofie. ,,Het is mooi om te zien hoe de zusjes met ernstig zieke kinderen omgaan. Zo’n kind vergeet dan even dat het ziek is en wat is er nu mooier dan een wens van een kind uit te laten komen", vertelt de moeder van de meisjes.
 
Meer informatie over Stichting Achterstevoren is te vinden op de website, Facebook of Twitter



 
 

Dit bericht delen:

Advertenties