Cultureel terras de Kaaij vrijdag open

Van onze redactie
25 juni 2014
Onder de Waalbrug en in de Lindenberghaven wordt met man en macht gewerkt om alles op tijd klaar te hebben voor de opening van het Cultureel terras de Kaaij op aanstaande vrijdag om 13.30 uur.
Naast film, theater, muziek, yoga en workshops gaat er dit jaar speciale aandacht uit naar het ambacht. Werkplaatsen van de glasblazer, de bronsgieter en stenenbewerker zullen tijdens het festival volop in bedrijf zijn. Heel bijzonder is de houtbewerking op de Kaaij.  Er worden nieuwe masten gemaakt voor de museumschepen van de Lindenberghaven waaronder de Opoe Sientje. Het publiek kan bekijken hoe uit ruwe boomstammen de masten op maat geschaafd en verder behandeld worden. 
Knippen in de Stuurhut
Tijdens de Vierdaagseweek komen de kappers en kapsters van kapsalon ‘Zegt u het maar’ aan de Hatertseweg, bezoekers kappen. Op de Kaaij zal die week een oud stuurhuis staan, beschikbaar gesteld door Scheepswerf Gelria, waarin de kappers gaan knippen voor het goede doel. De gehele opbrengst zal ten goede komen aan het onderhoud van de Sint Stevenskerk.
Culinair
Culinaire hoogstandjes worden verzorgt op het ponton van de Opoe Sientje. Chef-koks van toprestaurants uit Nijmegen en omgeving bereiden elke avond een viergangenmenu van hoofdzakelijk streekproducten en bijpassende wijnen. Elders op het festivalterrein wordt het Grand-Café  ‘Op de Wal’ ingericht een Indonesisch restaurant. Voor een snack kan men terecht bij diverse standjes.
Yoga
De dagelijkse yogalessen vinden plaats op de Kaaijstrandje en bij slecht weer onder de brug. Achteraf mag je zelf je bijdrage bepalen, maar graag weer gul want een aanzienlijk deel van de opbrengst gaat naar de stichting Shahdol die daarmee onderwijs voor kansarme kinderen in India mogelijk maken.
 
Verslaggeving: Willem Spang 

Dit bericht delen:

Advertenties