Schade aan de kademuur

Van onze redactie
26 juni 2014
Door de heiwerkzaamheden bij het vernieuwen van de damwand van de Waalkade is de keermuur op enkele plaatsten verzakt. Ook schijnt het Labyrinth enkele centimeters lager te liggen.
Morgen gaat de Waalkade weer open voor alle verkeer en pas in augustus kunnen de bussen weer gebruik maken van de kade omdat eerst de systemen voor het in- en uitchecken met de OV-chipkaart aangepast moeten worden.
Veertien meter dieper
Anderhalf jaar zijn de bouwers bezig geweest met het vervangen van de verzakte damwand waarmee Nijmegen klaar is voor de toekomst. De vernieuwde damwand moet honderd jaar mee kunnen volgens experts. De nieuwe damwandplaten steken veertien meter dieper dan hun voorgangers die in 1980 geplaatst zijn.
Metingen
Naast de 14e eeuwse Sint Antonispoort aan de achterkant van de Lage Markt is restaurant de Firma gevestigd. Eigenaar Bas Hoebink laat weten: ”Toen ze  aan het heien waren werden hier minstens twee maal per week metingen verricht naar eventuele schade. Tot nu toe heeft het pand gelukkig geen zichtbare schade opgelopen”. Anders is het met het keermuur uit 1980-1981. Onder het leegstaande kantoortje op de hoek van de Waalkade en Lage Markt zijn er duidelijk scheuren te zien.

Verslaggeving: Willem Spang

Dit bericht delen:

Advertenties