Nachtburgemeester Doro eert 'helden' van de Vierdaagsefeesten

Van onze redactie
26 juni 2014
Het is haar laatste Vierdaagse 'in functie'. Nachtburgemeester Doro Krol zit zeker niet stil tijdens 's werelds grootste wandelevenement. Net als in voorgaande jaren reikt ze ook tijdens de komende Vierdaagsefeesten 'Hartelijk Dankhartjes' uit aan mensen die op hun manier alle feestelijkheden in de stad mogelijk maken.
Nog even en de 45e editie van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten barst los. In ruim vier decennia zijn de feesten uitgegroeid tot het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland. Dit jaar treden ruim 2750 artiesten op, verspreid over 37 podia. Unieke cijfers, vindt ook nachtburgemeester Doro Krol. “De Vierdaagsefeesten staan voor sfeer en gezelligheid. En heel belangrijk: verbondenheid en saamhorigheid. Nergens in het land vieren zoveel mensen samen feest. Dat is echt iets om als stad trots op te zijn".
Belangrijke bijdrage
Doro is trots op de vele honderden mensen achter de schermen die de feesten jaar in jaar uit mogelijk maken. “Van EHBO-vrijwilligers tot de mensen van DAR. Van verkeersregelaars tot vrijwilligers in het Radboud Ziekenhuis. Van toiletjuffrouwen tot glazenophalers. Veel mensen zetten zich tijdens de Vierdaagsefeesten met ziel en zaligheid in om het anderen naar de zin te maken. Op hun manier leveren ze een belangrijke bijdrage aan de feesten en daarmee de stad. Dat verdient een compliment!".
Extra verrassing
Net als in voorgaande jaren gaat Doro ook deze derde week van juli op pad om haar inmiddels befaamde Hartelijk Dankhartjes uit te delen. “Het zijn mijn laatste Vierdaagsefeesten ‘in functie’, dus wil ik me op zoveel mogelijk plaatsen in de stad laten zien. Mede daarom organiseer ik dit jaar geen speciale activiteiten. Voor de mensen die zichzelf een week lang wegcijferen, maak ik graag een uitzondering. Voor hen die dit jaar voor de 25e keer hun bijdrage leveren aan de feesten, heb ik een extra verrassing. Zij krijgen een speciale oorkonde met een onderscheidingsspeldje”.
 
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties