Boulevard van de vrijheid

Van onze redactie
27 juni 2014
Uit een samenwerkingsverband tussen het Oorlogsmuseum en Cultuurspinnerij de Vasim zou een Kwartier van de Vrijheid kunnen ontstaan rondom en onder de zuidelijke oeververbinding van de Oversteek.
Peter de Haan van het Oorlogsmuseum: “We hebben in gesprekken ideeën opgehaald over een Vrijheidsmuseum, een combinatie van geschiedenismuseum, waarin in tegenstelling tot andere musea het hele verhaal over de tweede wereldoorlog verteld wordt, en Cultuurspinnerij de Vasim. Waar de oorlog eindigt gaat de boulevard van de vrijheid verder in een combinatie van geschiedenis en het verhaal van nu, dat moet een mooie nieuwe instelling worden die voor Nijmegen heel belangrijk is.”
Boulevard van de Vrijheid
Het struikelblok voor de huidige gebruikers van de Vasim is dat het museum tweederde van de beschikbare ruimte in beslag neemt waardoor een groot deel van de elkaar versterkende bedrijfjes zou moeten verhuizen. ”Tot vorig jaar leek de komst van een oorlogsmuseum voor ons einde oefening. Gelukkig zit er nu een club die de plannen voor het museum verder aan het uitwerken zijn waarmee we op een positieve manier mee in gesprek zijn. Intussen zijn we zover dat ons inhoudelijk concept (leren,creëren, beleven) opgenomen zou kunnen worden in de Boulevard van de Vrijheid en waarbij we in het gebouw een hoop ruimte overhouden voor onze eigen activiteiten. Als je het over vrijheid hebt, heb je het zeker over kunst en creativiteit ”, aldus Hans Glaudemans namens de Vasim.
Oude Nyma
Gedacht wordt nu om het pand van de oude Nyma, ook wel het G.P. Kelkocomplex, genoemd bij het project te betrekken. Daarin zouden de ateliers gevestigd kunnen worden waardoor in de Vasim meer ruimte ontstaat voor publieksactiviteiten.

Verslaggeving: Willem Spang 

Dit bericht delen:

Advertenties