Brand bij papierverwerker Reparco

Van onze redactie
1 juli 2014
Vanavond heeft er een grote brand gewoed bij papierverwerker Reparco op bedrijventerrein Bijsterhuizen. De eerste melding kwam rond half negen binnen, niet veel later werd er opgeschaald naar middel- en uiteindelijk grote brand. De brand ging gepaard met flinke rook- en stankoverlast.
De rook steeg op uit het dak van een loods. De brand concentreerde zich tot het aanwezige papier, dat over een breedte van 50 meter in brand stond. In de loods lag zo'n 2500 kuub papier opgeslagen. Vanwege de rookontwikkeling werd de N326 tussen Wijchen en de oprit op de A73 tijdelijk afgesloten voor het verkeer.
De brand was in de wijde omgeving goed te ruiken. De brandweer schaalde rond kwart voor negen op naar grote brand en liet een groot watertransport ter plaatse komen. De brand werd in eerste instantie bestreden met drie tankautospuiten en twee hoogwerkers. Daarnaast kwam een verlichtingscontainer vanuit Maasdriel-West (Ammerzoden) ter plaatse om licht te verzorgen zodat ook in de nacht veilig kan worden doorgewerkt.
Nachtwerk
De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met bluswerkzaamheden, mogelijk zelfs tot in de nacht. Het aanwezige papier zal vermoedelijk naar buiten worden gereden, waar het daarna kan worden afgeblust. Het korps Beuningen is opgeroepen om te herbezetten zodat de restdekking in de regio gewaarborgd blijft.


 

Dit bericht delen:

Advertenties