Asieldier van de week

Van onze redactie
5 juli 2014
Diverse dierenhulporganisaties zoeken een nieuw thuis voor verschillende soorten dieren. Iedere week wordt hier een dier speciaal onder de aandacht gebracht. Vandaag aandacht voor 5 chinchilla's die bij de Klein Dieren Opvang van de Dierenbescherming zitten te wachten op een nieuw thuis.
Vanuit het hele werkgebied van de Dierenbescherming Nijmegen – Den Bosch worden konijnen en knaagdieren in de KleinDierenOpvang opgevangen en herplaatst. Deze dieren zijn vaak moedwillig gedumpt, door een van onze dierenambulances opgehaald of afgestaan door hun vorige eigenaar omdat zij er niet meer voor willen of kunnen zorgen. Wij zoeken nu voor deze dieren geschikte nieuwe baasjes.  
Miski en Saleen, 2 vrouwtjes.
Moeder Miski en haar dochter Saleen, die is geboren in de nacht van 1 op 2 augustus.Wij hebben er voor gekozen om moeder en dochter samen te laten.
Wij zoeken dan ook voor Miski en Saleen een lief baasje.
Oliver, Beanie en Dylan, 3 mannetjes
Oliver en Beanie zijn in de nacht van 1 op 2 augustus 2013 geboren en Dylan is 4 augustus geboren. Toen Oliver en Beanie 5 weken oud zijn hebben we ze bij hun moeder Yana en zusje Emily weggehaald, omdat Oliver een wond op zijn hoofd had. Deze is ontstaan omdat Yana te weinig melk had, waardoor Oliver door zijn zusje werd weggejaagd. Hierdoor moesten we ingrijpen. We hebben er toen voor gekozen om ook zijn broertje weg te halen, zodat Oliver niet alleen zou zitten. Zij zijn dus verder met de hand groot gebracht bij een van onze vrijwilligers thuis. Zijn wond is goed schoongehouden, waardoor hij al snel genezen was. Nu de mannen oud genoeg zijn om op zich zelf te gaan wonen hebben we Dylan aan hem voorgesteld. Dylan was namelijk het enige mannetje tussen zijn zussen en moeder. Dylan voelde zich direct thuis bij Oliver en Beanie, dus zoeken wij voor dit leuke trio een lief baasje.
Ze zijn alle drie goed gesocialiseerd en angst voor mensen komt niet voor in hun woordenboek. Zodra je het deurtje openmaakt staan ze vooraan.
Meer informatie en contactgegevens:
KleinDierenOpvang Afd. Nijmegen - Den Bosch e.o.
Ambachtsweg 37
6541 DA Nijmegen
Telefoon: 088 8113428
Email: kdo@nijmegen-denbosch.dierenbescherming.nl
Openingstijden: elke woensdag van 16.00-20.00 uur.
Op dinsdag en vrijdag zijn wij uitsluitend op afspraak geopend van 9.00-13.00 uur.
Belangrijk: Er mag met geen enkel dier uit de KleinDierenOpvang worden gefokt. Dit staat vernoemd in de plaatsingsvoorwaarden en hier dient u voor te tekenen.
 
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties