Vierdaagse APP voor wandelaars en volgers

Van onze redactie
3 juli 2014
Tijdens de 98ste Vierdaagse kunnen deelnemers en bezoekers gebruikmaken van de officiële Vierdaagse-app. De app voor de deelnemer biedt de routekaarten per dag met de locaties van de medische verzorgingsposten, toiletten en de waterpunten.
Daarnaast geeft de app informatie over de gemiddelde wandelsnelheid, de verwachte aankomsttijd, het weer en is het mogelijk collega-wandelaars te volgen. De app bevat ook een handige almanak die antwoord geeft op vragen of problemen die wandelaars mogelijk tegen komen tijdens het lopen van de Vierdaagse. En dan is er nog de Blarenkoning; een mogelijkheid om bij te houden hoeveel blaren de deelnemer tot op dat moment heeft. Hopelijk blijft de teller op nul staan.
Startscan
De app wordt op de wandeldagen geactiveerd door het scannen van de barcode op de polsband bij de start. De app kan ook handmatig worden gestart, maar deze handmatige start moet altijd ‘bevestigd’ worden door een startscan. Volgt de startscan niet dan schakelt de app automatisch uit, en zijn de functionaliteiten niet te gebruiken.
De Vierdaagse-organisatie kan via GPS op de telefoon zien waar de deelnemers zich op het parcours bevinden. Met deze informatie – door duizenden wandelaars bijeengebracht – krijgt de organisatie belangrijke informatie over dat wat er op het parcours gebeurt en kan aan de hand daarvan eventuele maatregelen nemen. Bijvoorbeeld waar is het (te) druk, moet de finishtijd verlengd worden, is het nodig extra blarenprikkers naar een medische verzorgingspost te sturen? De gegevens die gedurende de vier wandeldagen verkregen worden via deze app, worden alleen tijdens de Vierdaagse gebruikt. Met het aanmelden op de app geeft de deelnemer toestemming aan Stichting DE 4DAAGSE om hem/haar te volgen. 
Bereik
Voor de bereikbaarheid van een mobiele telefoon is de gebruiker afhankelijk van de provider. Tijdens de Vierdaagse kan het zijn dat het bereik van een telefoon niet optimaal is. Dit kan natuurlijk van invloed zijn op het gebruik en de prestaties van de app. 
Het gebruik van een app vraagt extra energie van de batterij van de telefoon. Voor de batterij van de telefoon is het dus beter om te app niet continu geopend te houden. De locatie van het mobieltje wordt regelmatig doorgestuurd. 
Gratis voor deelnemers
De gratis  app voor deelnemers is vanaf vrijdag 4 juli te downloaden in Google Playstore en Windows Phonestore, in de Appstore vanaf maandag 7 juli. Bij het openen van de app wordt de inschrijving aan de hand van het deelnemers registratienummer gecontroleerd. Zonder inschrijving is de app niet te gebruiken.
Alle andere belangstellenden kunnen tegen een kleine vergoeding de app downloaden waarmee zij wandelaars kunnen volgen en locatie gebonden berichten kunnen versturen naar wandelaars. Daarnaast verstrekt de app informatie die zij kunnen gebruiken bij een bezoek aan de regio Nijmegen tijdens de Vierdaagse. De app is na het downloaden al gedeeltelijk te gebruiken. Maar het echte ‘volgen’ en ‘voorspellen’ start natuurlijk pas op dinsdagochtend na de start(scan).

Dit bericht delen:

Advertenties