Wijmegen voor Nijmegenaren met initiatief

Van onze redactie
4 juli 2014
Louis de Mast is op zoek naar geluk. Niet alleen voor zichzelf maar voor heel Nijmegen. Daarom startte hij het initiatief Wijmegen, om Nijmegen en haar inwoners een nog mooiere stad te laten worden.
Het idee Wijmegen is enkele weken geleden ontstaan toen Louis de Mast (30) via Facebook een oproep plaatste waarin hij mensen zocht om samen het Waalstrandje schoon te maken. Tot zijn verbazing kwamen meer dan veertig mensen opdagen die de handen uit de mouwen staken. Louis de Mast ziet een stijging van het aantal burgerinitiatieven in Nijmegen, bijvoorbeeld in de oude Honigfabriek en de boekenboom. Daarom wil hij met  Wijmegen een paraplu zijn waaronder iedereen met een idee welkom is.
Open uitnodiging
Bij de schoonmaakactie van het Waalstrandje zag Louis dat de gemeentelijke overheid welwillend tegenover initiatieven van de burger staat, al moet de politiek nog wel een plaatsje vinden in de nieuwe situatie. Alle ideeën zijn bespreekbaar en kunnen gebruik maken van de knowhow en het netwerk van Wijmegen. ”Want Wijmegen is een open uitnodiging aan alle Nijmegenaren om acties uit sociaal oogpunt te ondernemen.” aldus een enthousiaste Louis.

Verslaggeving: Willem Spang.

Dit bericht delen:

Advertenties