Totaal scooterverbod in Kronenburgerpark: strenge controle

Van onze redactie
4 juli 2014
De politie en de afdeling Toezicht gaan de komende tijd bekeuringen uitdelen als scooter, brom- of snorfietsers zich met hun vervoermiddel in het park begeven. Ook het aan de hand meevoeren of het parkeren van scooters, brom- of snorfietsen gaat bekeurd worden.
De afgelopen weken werd er voornamelijk gewaarschuwd als men er stond maar die tijd is nu voorbij. Voor het rijden op een scooter, brom- of snorfiets of een ander motorvoertuig werd al langer bekeurd. Op zich verandert er dus niet zoveel maar zal er wel strenger worden opgetreden. De overlast nam dusdanige proporties aan dat er nu strenger wordt opgetreden op grond van de APV ( Algemene Plaatselijke Verordening) en wordt het niet meer met een waarschuwing afgedaan. In het Kronenburgerpark mag, evenals in andere Nijmeegse parken, niet gereden worden met scooter, brom- of snorfietsen. In de zomerperiode bezoeken steeds meer mensen (met kinderen) het park waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan met scooterrijders.
Voor het aan de hand vervoeren of hebben staan van een scooter, brom- of snorfiets in het park kost een bekeuring 60 euro.
 

Dit bericht delen:

Advertenties