Mag het iets zachter ?

Van onze redactie
4 juli 2014
Om ergernissen bij de Vierdaagselopers en bij de toeschouwers tijdens de 98e vierdaagse te beperken deden Johan Willemstein, voorzitter van Stichting de 4-Daagse, en burgemeester Bruls een dringende oproep: €Mag het iets zachter€.
Uit een ergernissen top 10, samengesteld uit reacties van zowel deelnemers als publiek, blijkt dat geluidsoverlast, het laten slingeren van afval en overal je sanitaire behoefte doen als het meest vervelend ervaren wordt. Met name het laatste punt betreft het de deelnemers aan de Vierdaagse. De klachtenstroom over het doen van kleine en grote boodschappen in tuinen en bermen neemt niet af ondanks de laatste jaren de toiletvoorzieningen langs de route enorm verbeterd zijn.
Geluidsoverlast
Op aanwonenden van de parcoursen wordt een beroep gedaan het volume van de geluidsinstallatie een beetje aan te passen zodat anderen er geen last van hebben. Eerder probeerde de burgemeester al een geluidsinstallatie verbod tijdens de intocht in te stellen maar werd door de gemeenteraad teruggefloten.

Verslaggeving: Willem Spang.

Dit bericht delen:

Advertenties