Geen Nederlands elftal voor café Goffertzicht

Van onze redactie
5 juli 2014
Dat het Nederlands elftal vanavond tegen Costa Rica speelt zal niemand ontgaan zijn. Bijna iedereen is daar op zijn of haar manier mee bezig. De Nijmeegse horeca zal weer flink uitpakken met grote schermen in de binnenstad en het zal een groot feest worden. Alleen niet bij café Goffertzicht, die moet dicht.
Omdat vanmiddag om vier uur N.E.C. een oefenduelletje speelt tegen s.c. N.E.C. in het Goffertstadion moet het café op deze wedstrijddag gesloten zijn. Dit op grond van een uitspraak van de Arnhemse rechtbank op 20 maart j.l. Tegen dit vonnis is hoger beroep aangetekend, dat dient over twee weken eveneens in Arnhem.
Gesloten op wedstrijddagen
Omdat de kroeg op wedstrijddagen gesloten moet zijn kunnen voetbalsupporters vandaag niet terecht op de Hazenkampseweg. Dit omdat de oefenwedstrijd van N.E.C. tegen de amateurs van dezelfde vereniging door de K.N.V.B. als een officiële wedstrijd gezien wordt. De wedstrijd is gepland op sportcomplex 'De Eendracht", thuishaven van de amateurs maar dat maakt voor Goffertzicht geen verschil.
Vreemde situatie
Nog moeilijker wordt het aanstaande woensdag als Nederland vanavond doorgaat in het W.K. De halve finale wordt woensdagavond om 22 uur gespeeld en zal dus zonder verlenging om kwart voor twaalf afgelopen zijn. Omdat N.E.C. donderdagavond een oefenduel tegen v.v. Union speelt moet café Goffertzicht  woensdag om middernacht sluiten. En wat gebeurt er als Nederland een verlenging moet spelen?

Verslaggeving: Willem Spang

Dit bericht delen:

Advertenties