Nieuws uit Nijmegen 'loopt' de Vierdaagse mee met een Google Glass

Van onze redactie
7 juli 2014
Nieuws uit Nijmegen heeft een exclusieve primeur: Patrick Veenhuis loopt de Vierdaagse met de Google Glass. Deze is door ons speciaal uit Amerika geïmporteerd om tijdens de wandeltocht video opnamen te maken. Vier dagen lang maakt Patrick filmpjes die op onze site komen. Ook schrijft hij dagelijks een blog over wat hij meegemaakt heeft en daarbij maakt hij ook foto's onderweg.
Google Glass
Google Glass is een draagbare computer in de vorm van een bril die informatie projecteert op een klein display voor je ogen. De Glass werkt als een verlengstuk van je smartphone en kan meldingen tonen, muziek afspelen, foto’s en video’s schieten en je helpen met navigeren. Je bedient de slimme bril door middel van spraakcommando’s of door met je vinger op de touchpad op het montuur te tikken.
Patrick Veenhuis stelt zich voor
Ik ben Patrick Veenhuis, kom uit Emmeloord en doe dit jaar voor de 14e keer mee aan de Vierdaagse van Nijmegen. De passie voor wandelen is zo'n 15 jaar geleden begonnen, toen 2 kennissen van mij aan de Vierdaagse meededen. Door te zeggen dat ik de Vierdaagse ook wel zou kunnen uitlopen, ben ik begonnen met trainen. Al snel had ik de smaak te pakken en was ik ieder vrij moment dat ik had aan het wandelen.
Mijn eerste Vierdaagse 
In 2000 liep ik mijn eerste Vierdaagse. Deze eerste kan ik me nog goed herinneren omdat het door onderschatting en dat ik verplicht de 4x50km moest lopen, achteraf toch best een zware opgave was en daardoor mijn voeten onder de blaren zaten. Ik liep toen op sportschoenen. Het tweede jaar liep ik op wandelschoenen en had ik minder last van blaren.
Eigen wandelsite 
In de loop der jaren ben ik nog meer gaan trainen en is mijn wandelmaat Bert ook mee gaan trainen. Bert doet trouwens niet mee met de Vierdaagse. Zo lopen we het hele jaar rond en hebben zelfs een eigen wandelsite ontwikkeld. Hierop plaatsen we elke wandeltocht die we lopen, zodat iedereen een verslag kan lezen, een fotoreportage en een routekaartje kan bekijken van de gelopen wandeltocht.
Kijk maar eens op www.2wild.nl
Nieuwe uitdaging
Dit jaar dus een nieuwe uitdaging om de Vierdaagse te gaan lopen met een Google Glass. Een bril met camera die speciaal uit Amerika is geimporteerd. Ik heb weer zin in deze Vierdaagse en iedereen kan elke dag mijn blog, inclusief filmpje gemaakt met de Google Glass, bekijken op Nieuws uit Nijmegen.
 
Veel wandel- en kijkplezier toegewenst tijdens deze Vierdaagse.
 
Een wandelgroet van Patrick Veenhuis

Dit bericht delen:

Advertenties