Twee jaar gevangenisstraf voor zware mishandeling

Van onze redactie
9 juli 2014
De rechtbank Gelderland heeft een 38-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor onder meer zware mishandeling van een 64-jarige vrouw in Nijmegen.
Meermalen geslagen en gepind met haar pinpas
De man heeft de vrouw gestompt meermalen in haar gezicht gestompt waardoor ze bewusteloos is geraakt en een gebroken neusbeen en gebroken oogkas heeft opgelopen. Nadat de man de vrouw bewusteloos heeft achtergelaten heeft hij haar pinpas gepakt en is hiermee geld gaan pinnen en heeft ook nog tweemaal geprobeerd geld te pinnen. Verdachte was bekend met de pincode van de vrouw omdat hij wel eens boodschappen voor haar deed omdat zij hier zelf niet altijd fysiek toe in staat was. Verdachte deed dit alles terwijl hij al enkele jaren een goede band had met de vrouw en hij soms onderdak en te eten en te drinken aangeboden kreeg van haar.
Geen wroeging
Bij het bepalen van de strafmaat heeft de rechtbank ook rekening gehouden met de omstandigheid dat verdachte totaal geen wroeging toont en de schuld volledig buiten zichzelf en zelfs bij de vrouw legt.
Overleden
De vrouw werd enkele dagen na de mishandeling dood in haar woning aan de Rode Toren aangetroffen. Uit onderzoek is niet vast komen te staan dat dit verband hield met deze mishandeling.
 

Dit bericht delen:

Advertenties