Start herinrichting kruising Neerbosschebrug eind juli

Van onze redactie
11 juli 2014
Eind juli start de herinrichting van de kruising Neerbosscheweg-IJpenbroekweg-Hogelandseweg. Onder de projectnaam Poort Neerbosch wordt deze kruising opnieuw ingericht om de verkeersdoorstroming te verbeteren. Ook komt er een fietstunnel voor de snelfietsroute Nijmegen.
Beuningen en een P&R-locatie 
De gemeente Nijmegen investeert in een goede doorstroming van verkeer. De stadsroute S100 en De Oversteek, de nieuwe brug over de Waal, hebben de verkeersstructuur in de stad onlangs al sterk verbeterd. Poort Neerbosch is de volgende stap. Dit kruispunt vormt de entree van Nijmegen voor verkeer vanaf de A73. De reconstructie van het knooppunt biedt de mogelijkheid verkeer bij drukte te doseren. Ook kunnen automobilisten straks op de nieuwe P+R overstappen op de bus of de fiets richting het centrum of andere werkgebieden, zoals campus Heijendaal. De nieuwe P+R ligt aan de snelfietsroute Nijmegen-Beuningen.
Werkzaamheden
Aannemer BAM start eind juli alvast met de aanleg van een kruising van de IJpenbroekweg  met de weg naar het Mondial College en de sportvelden. Ook wordt een deel van de snelfietsroute aangelegd (vanaf de brug over het Maas-Waalkanaal naar de tunnel onder de IJpenbroekweg). Deze werkzaamheden vinden plaats tijdens de zomervakantie, zodat scholieren geen hinder ervaren en de aansluiting klaar is voor de opening van het Mondial College.
Oplevering april 2015 
In de zomer worden de plannen voor de kruising verder uitgewerkt. De overige werkzaamheden starten in september. De kruising wordt naar verwachting in april 2015 opgeleverd. Omdat dit kruispunt op een invalsweg van de stad ligt, neemt de aannemer extra maatregelen om het doorgaand verkeer zo min mogelijk te hinderen, zoals de aanleg van een tijdelijke rotonde.
 

Dit bericht delen:

Advertenties