Kaate Mulders wint twee gouden medailles bij NK junioren

Van onze redactie
17 juni 2024

De Nederlandse kampioenschappen atletiek voor junioren werden dit jaar in Utrecht georganiseerd. Het Nijmeegse Running Team Simba was met negen atleten vertegenwoordigd en deze atleten behaalden twee gouden en twee bronzen medailles.

Bij de meisjes onder 18 jaar stond Kaate Mulders dit toernooi aan de start van twee onderdelen, de 3000 en 1500 meter. Op vrijdagavond liep ze de finale 3000 meter, op zaterdagochtend de series 1500 meter en op de zondagmiddag de finale 1500 meter. Op de 3000 meter liep ze van start tot finish aan de leiding en won de wedstrijd uiteindelijk met achttien seconden voorsprong in 9.48.55 minuten. In de finale 1500 meter liep ze de eerste 1400 meter in het spoor van haar tegenstanders en wist middels een vlijmscherpe eindsprint in de laatste 80 meter de leiding te pakken en deze niet meer af te staan. Zodoende veroverde ze ook op deze afstand het goud. Haar winnende tijd was 4.26.92 minuten.

Sam van Keulen liep de finale 1500 meter voor jongens onder 18 jaar. Vanaf de start was hij voorin de wedstrijd te vinden maar het tempo was niet al te snel. Op 450 meter voor de finish besloot Sam te versnellen en de leiding te pakken maar moest deze helaas in de laatste honderd meter weer afstaan. Hij finishte uiteindelijk als derde in 4.10.79 minuten.

De finales 800 meter werden op de zaterdagmiddag gelopen. Tischa Braum had zich bij de meisjes onder 20 jaar op de vrijdagavond in de series voor de finale gekwalificeerd. Ze liep een goede en attente wedstrijd, ze finishte als derde in een tijd van 2.14.73 minuten.

De andere atleten die in actie kwamen waren Elihle Tersteeg (6e op de 2000 meter steeple chase voor jongens U18 en 10e bij het discuswerpen), Alyn Venhuizen (9e op de 2000 meter steeple chase voor meisjes U18), Nora Teunissen (11e op de 800 meter voor meisjes U18), Lente de Koning (16e op de 800 meter voor meisjes U18), Lukas Schippers (19e op de 1500 meter voor jongens U18) en Sven Rosmulder (23e op de 3000 meter voor jongens U18).