Nieuw wandelboekje Bevrijding Nijmegen

Van onze redactie
5 september 2014
Een boekje met een wandelroute van ongeveer 4 kilometer langs de brandhaarden van de bevrijdingdagen geeft inzicht in wat er in en om het centrum gebeurde tijdens de bevrijding van Nijmegen en de frontstadperiode die daarop volgde.
Het boekje met vele foto’s van het oude, getroffen Nijmegen en 24 bijzondere locatieverhalen kan gezien worden als ‘opvolger’ van het routeboekje ‘Brandhaarden Bombardement Nijmegen, februari 1944’ waarvan er binnen een half jaar meer dan 3.500 verkocht zijn. Inmiddels is er een tweede druk. Gidsen van Gilde Nijmegen hebben ook vanaf 22 februari wekelijks rondleidingen verzorgd vanaf de Mariënburgkapel.
Presentatie 
Op vrijdag 19 september om 16:00 uur wordt het eerste exemplaar van het routeboekje Brandhaarden Bevrijding, Nijmegen september 1944, in Museum Het Valkhof uitgereikt aan wethouder Ben van Hees van Cultuurhistorie. Barbara Kruijsen, conservator van Museum Het Valkhof zal een korte presentatie geven, zij legt een link tussen het wandelboekje en de nieuwe expositie Nijmegen in de oorlogsjaren die vanaf 20 september in het museum te zien is. Na de uitreiking zal de route voor de eerste keer gelopen gaan worden met een select gezelschap. Aanmelden hiervoor kan via: publiekszaken@museumhetvalkhof.nl 
Vanaf 20 september te koop
Het boekje is vanaf 20 september op verschillende plekken in Nijmegen voor € 1,50 te koop. Onder andere bij Museum Het Valkhof (tevens het startpunt van de wandeling, waar gelijktijdig een expositie over Nijmegen in de oorlogsjaren te zien is) en in Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel. Van het boekje zal ook een in het Engels vertaalde versie te koop zijn.
Wandelen met gids
Gidsen van Gilde Nijmegen verzorgen wandelingen met extra uitleg langs de route. De route wordt standaard gelopen op elke zondag van 21 september t/m 31 oktober 2014 om 14:00 uur. Vooraf aanmelden voor deze 6 zondagen is niet nodig. Het startpunt is bij Museum Het Valkhof in Nijmegen aan het Kelfkensbos. Gilde Nijmegen verzorgt ook de bevrijdingswandeling op aanvraag op andere dagen gedurende het hele jaar. 
 
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties