Gebroeders van Limburgfestival groter dan ooit

Van onze redactie
27 augustus 2014
De tiende editie van het Gebroeders van Limburgfestival komend weekend in het Valkhofkwartier belooft groter dan ooit te worden. 700 re-enactors gunnen u een kijkje in de late middeleeuwen (1350-1450).
De Stichting Gebroeders van Limburg streeft ernaar alles zo authentiek mogelijk te laten beleven. Zo zullen de gerechten die op het banquet staan op de stadsmuur in het Hunnerpark volgens middeleeuwse recepten bereid worden door Frank Windt. Ook aan de producten die zondag op de jaarmarkt verkocht worden stelt de organisatie hoge eisen.
Veldslag om de poort
Op zaterdag (13.30) en zondag (16.00) wordt de Veldslag om de Poort nagespeeld zoals die plaatsvond in 1473. Nijmegen verdedigde zich moedig tegen de aanval van de Bourgondische hertog Karel de Stoute. In het Hunner- en Valkhofpark zijn de middeleeuwse kampementen opgeslagen inclusief een toernooiveld waar roofvogel- en riddershows gegeven worden. De zaterdag wordt om tien uur met een vuurshow afgesloten.
De Blijde Incomste
Zondag begint met een kerkdienst om 10 uur in de Sint Stevenskerk, waarna de edelen, ridders, boeren, burgers en het voetvolk zich voorbereiden op de Blijde Incomste, de optocht door de stad. De afgelopen jaren was dit het sluitstuk van het festival maar is dit jaar opgenomen in het programma en start om 13.00 uur. Ook op zondag zijn de kampementen te bezoeken en zullen er diverse shows te zien zijn.
Voor alle informatie : gebroedersvanlimburg.nl

Verslaggeving: Willem Spang

Dit bericht delen:

Advertenties