'Klimaat'-expositie in het Kerkje van Persingen

Van onze redactie
13 juli 2024

KADK is een groep van zelfstandige kunstenaars die tenminste een keer per jaar een groepsexpositie organiseren. De groep is zeer divers en ook per expositie wisselt de samenstelling. In het weekend van 26 tot en met 28 juli 2024 komen we voor de 4e keer naar Persingen.

Het is de 24e expositie van het collectief. Ooit begonnen in Rotterdam op een boot in de Wijnhaven. Vandaar de naam.  De boot was afgestoten door het Maritiem Museum Rotterdam en wachtte op een nieuwe bestemming ( Inmiddels is het een hotel) in de tussenliggende periode kon het gelegenheids-collectief de ruimte gebruiken om te werken en te exposeren. "In 2008 vielen we buiten de boot en zochten nieuwe ruimte. Als een rondtrekkend circus doen we nu de meest fraaie locaties aan om collectief ons werk aan het publiek te tonen. Van de mini-galerie De Stoker in de Witte de Withstraat in Amsterdam, naar de leegstaande Albert Heijn in Sassenheim, studio Sidac in Leiden, een leegstaand Medisch Centrum in Wijk aan Zee, de kunstuitleen Heemskerk, het LAAK Theater in Den Haag, een tandartsenpraktijk in Hoorn, een galerie in Zeeland (Baarland) en Bergen op Zoom, de kunstkapel in Amsterdam, verschillende malen in Hotel The ED (Amsterdam) en verschillende revalidatiecentra van Basalt ( Delft-Leiden-Den Haag) nu voor de vierde keer in Het Kerkje van Persingen. Waar we ons uitermate thuis voelen en dat komt ook door de vele en geïntresseerde bezoekers/kopers die we daar al mogten verwelkomen."

Thema
Elke expositie heeft een thema meegekregen zodat er absoluut een lijn in de expositie zit ondanks dat negen verschillende kunstenaars deelnemen. Het thema van deze expositie is 'KLIMAAT' Voor de finissage is oud- minister van klimaat Rob Jetten uitgenodigd, ook omdat Persingen voor hem vrijwel een thuis-wedstrijd is.

Kunstuitleen en kunstkaarten
Van de kunstwerken die te bewonderen zijn en verworven kunnen worden zijn er ook een aantal beschikbaar via de zogenaamde KADK Kunstuitleen en afgebeeld op prachtige kunstkaarten.

Veel meer hierover op de website: www.kadk.nl

Rob Jetten
Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli 2024, KADK Klimaatexposite in Het Kerkje van Persingen, Persingensestraat 7, 6575 JA Persingen. Dagelijks van 11:00 tot 17:00. Zondag 28 juli om 15:00 uur is de finissage door Rob Jetten, oud-minister van Klimaat en met muziek van Peter Hogenboom. 

Aan deze expositie doen mee: Anne-Marie van Walraven, Frida Duivenvoorden, Diederick Ingel, Aly Grelling, Pejo, Jeannet Wevers, Sonja Noot, Chislaine ten Berge en Tineke den Dulk.


Dit bericht delen:

Advertenties