4Daagse 2024: Herdenking MH17 zorgt voor indrukwekkende stilte en saamhorigheid

4Daagse 2024
Van onze redactie
18 juli 2024

Met tranen in de ogen stonden bezoekers woensdagavond omstreeks 20.00 uur arm in arm met elkaar. Tussen 20.00 en 21.00 uur werd op woensdagavond namelijk een minuut stilte gehouden op de podia van de Vierdaagsefeesten, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp MH17 tien jaar geleden.

‘’Bijzonder was het op een dag als vandaag, op Roze Woensdag, waar juist al veel aandacht is voor elkaar en we de saamhorigheid versterken door speciaal programma, het samenzijn en het algehele feest. De stad herdacht de slachtoffers, stond stil bij de ramp van tien jaar geleden en pakte elkaar goed vast. Het samenzijn gaf een heel nieuw beeld, erg bijzonder.’’ zegt Joris Bouwmeister, directeur-bestuurder van Stichting Vierdaagsefeesten.

Ook organisatoren van de podia reageren positief: ‘’Een oorverdovende stilte, gevolgd door een groot applaus na het nummer ‘You’ll Never Walk Alone’ en zelfs bedankjes aan de band. Een voelbaar respect onder het publiek op ons plein. Mooi dat dit zo kan.’’ Aldus Roelof Beijer, organisator van Grote Markt. En Laurence Merkus van het Faberplein: ‘’Feestvierders waren een minuut muisstil, een stilte en ware emotie die, ook door het nummer You’ll Never Walk Alone, iedereen weer even terugbracht naar tien jaar geleden. Heel bijzonder en mooi om (weer) mee te maken.’’


Fotograaf Marcel Krijgsman

Op alle podium-locaties was het op woensdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur een minuut stil in de binnenstad van Nijmegen, gevolgd door het nummer ‘You’ll Never Walk Alone’. Ook de wandelaars van De 4Daagse stonden stil bij de vliegramp van tien jaar geleden: woensdagochtend bij de start van de 50 km route werd om 04:00 uur een minuut stilte gehouden.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties