4Daagse 2024: Al mot Ger krupe...

4Daagse 2024
Van onze redactie | Fotograaf: Ger Neijenhuyzen
18 juli 2024

De 70 jaar jonge NieuwsuitNijmegen-fotograaf Ger Neijenhuyzen heeft zijn stoute schoenen weer aangetrokken en is bezig om zijn 11e Vierdaagse te volbrengen. Dagelijks hebben we de praatgrage Ger aan de telefoon.

Over de Dag van Groesbeek vertelt hij: “Allereerst ben ik gisteravond nog even gezellig naar de stad geweest om vanmorgen om 5.00 uur te starten. Het was al snel leuk want ik had even op een rugzak met een poppetje eraan gepast van een man. Hij bleek ook 70 jaar te zijn en dus waren we even oud. Dat was een leuk gesprek! 

Als we Ger vragen of hij nog herkend wordt vertelt hij lachend: “Ja, we hadden bij Annemarie en Richard koffie gedronken en toen zei iemand “Weet je wel wie je nu koffie geeft?” Verdorie zei hij, dat is die Krupende Ger! Haha. Ja leuk is dat.”

Normaal krijg je onderweg veel snoepjes en Ik had besloten om deze keer zelf snoepjes mee te nemen - hondensnoepjes! En het was leuk joh om die uit te delen aan zo’n 20/30 honden die ik tegenkwam! Haha”

Vertel even over de Zevenheuvelenweg Ger. “Nou, het viel me vandaag toch wel tegen, want door de hitte viel het niet helemaal mee. Maar als je Groesbeek binnenkomt word je er wel doorheen getrokken hoor. Daarna loop je Nijmegen weer binnen en was het echt weer een feest. Deze keer in de Brahmsstraat en daarna naar familie aan de Groesbeeksedwarsweg was het supergezellig. En dan ben je de moeilijke tijden weer snel vergeten.

Morgen 30 km i.p.v. 40 km en dat lijkt me een prima beslissing. Het wordt bloedheet dus ik zal blij zijn als ik op de Via Gladiola ben. Maarre... ik moet nu snel weer naar Lex voor een massage - tot morgen!”

Natuurlijk wensen we Ger en alle andere lopers veel succes morgen en een prachtig heldenonthaal!


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties