Nu ook in Nijmegen: 'Maatje achter de voordeur'

Van onze redactie
19 juli 2024

Wil jij onderdeel uitmaken van dit betekenisvolle project? Als getraind ervaringsmaatje zet jij je vrijwillig in voor mensen die net uit een huiselijk-geweld-situatie komen en hun leven opnieuw gaan opbouwen.

Ervaringsdeskundig trainer Froukje; “Wanneer heb ik ervaring” is een vraag die ik vaak terug hoor. Huiselijk geweld is een breed begrip. Dit kan fysiek maar ook psychisch geweld zijn, overmatige controle en machtuitoefening door je partner of ouder, narcistisch misbruik. Ook als je vroeger huiselijk geweld hebt meegemaakt als kind of getuige ervan bent geweest heb je ervaring. Dit kan ook emotionele onveiligheid zijn ervaren door problemen thuis.

Belangrijk als ervaringsmaatje is dat je je goed kunt verplaatsen in een situatie waarbij je je machteloos, onveilig voelde en je weg hier weer uit hebt gevonden. Je bent er naar je gevoel weer sterker uitgekomen en wil je eigen ervaring positief inzetten voor een ander. Door mee te doen met een interessant en ook leuk trainingstraject dat binnenkort start, ben je klaar om nog voor eind dit jaar je rol als maatje uit te voeren.

Wat ga je doen: - Je kerntaak is: er willen “zijn” voor de deelnemer - Vertrouwensrelatie opbouwen met deelnemer - Versterken van het netwerk van de deelnemer - Indien gewenst activiteiten buitenshuis ondernemen zoals wandelen, koffiedrinken enz. - Ondersteunen en bijdrage in het versterken van het zelfvertrouwen van deelnemer - Gewenste beschikbaarheid 2-4 uur per week flexibel in te delen

Wat biedt Moviera: - Een boeiende training van 9 dagdelen door een professioneel ervaringsdeskundige waarin je leert hoe je jouw ervaring als maatje kan inzetten. - Een erkend certificaat - Een mogelijkheid om jouw ervaring op een positieve manier in te zetten - Een inspirerende community - Intervisie & coaching - Doorlopende ontwikkelingsmogelijkheden

Voor aanmelding of meer informatie kijk op: www.maatjeachterdevoordeur.nl. Er wordt contact opgenomen met je voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Mail: f.huisman@moviera.nl
Tel : 0883744895


Dit bericht delen:

Advertenties