Schilderijen, portretten, tekeningen en foto’s in het Kerkje van Persingen

Van onze redactie
20 juli 2024

Alvast noteren: op zaterdag 17 en zondag 18 augustus exposeren Ellen van der Wal, Andrea Hofsteede en Gaby Haerkens in het schilderachtige Kerkje van Persingen. De expositie is op beide dagen te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur.

Andrea Hofsteede (1964) wil in haar werken het tijdelijke en tegelijkertijd het eeuwige vastleggen. Haar bezoek aan Noorwegen en het Sauerland versterkte haar fascinatie voor de elementen water en licht.
Reflectie en stroming zijn hierbij de kernbegrippen. Fotografie en encaustiek zijn de middelen waar zij zich in uitdrukt. Met bijenwas en pigmenten schildert ze op diverse dragers. Foto’s door Andrea gemaakt dienen vaak als basis. Met diverse materialen zoals inkt, oliekrijt, pan pastel bewerkt zij de beelden.
Meer informatie over haar werk is te vinden op andreahofsteede.com

Het hoofdthema van het werk van Ellen van der Wal (1967) is verwondering. De vele lagen verf die haar werk diepte en een heel eigen uitstraling geven, scheppen die verwondering over hoe het materiaal zich laag na laag vormt tot een achtergrond die uiteindelijk de afwerking bepaalt.
Haar verlangen om zo veel mogelijk te werken met natuurlijke materialen heeft ze omgezet in het werken op puur hout, linnen of steen. De verf bestaat uit klei, talk, zandsteen en natuurlijke pigmenten. De afwerking bestaat uit conserverende was met een nog mooier kleurresultaat.
Meer informatie over haar werk is te vinden op atelierdeverbinding.nl

Portretkunstenares Gaby Haerkens (1965) focust in haar portretten op de binnenwereld, waar de verbeelding vrij spel heeft. De focus ligt bij haar portretten op de ogen. De ogen die een heel verhaal vertellen. Deze verstilde zeggingskracht probeert Gaby te vangen met haar pointillistische schildertechniek. De gelaagdheid die dan ontstaat, geeft de gelaagdheid van de binnenwereld weer.
Gaby start haar portretten met een grove onderschildering. Daarna werkt zij het portret vrij gedetailleerd uit, met meerdere lagen gekleurde stippels. Het stippelen voelt aan als een meditatief proces, dat zowel de kunstenaar als het portret rust geeft.
Meer informatie over haar werk is te vinden op gabyhaerkens.nl

Andrea, Ellen en Gaby zijn beide dagen aanwezig in het Kerkje van Persingen aan de Persingensestraat 7. U bent van harte welkom.


Dit bericht delen:

Advertenties