Sterke prestaties van Sam en Kaate bij EK U18

Van onze redactie
22 juli 2024

Twee atleten van Running Team Simba mochten Nederland vertegenwoordigen bij de Europese Kampioenschappen voor atleten onder 18 jaar. Dit toernooi werd van donderdag 18 juli tot en met zondag 21 juli georganiseerd in het Slowaakse Banská Bystrica. Sam van Keulen stond aan de start van de 1500 meter terwijl Kaate Mulders op zowel de 1500 als de 3000 meter van start ging.

Op donderdag kwamen beide atleten in actie in de series 1500 meter. Kaate kwalificeerde zich dankzij een uitmuntende eindsprint voor de finale. Helaas kwam Sam van Keulen in de laatste meters ten val en mistte mede daardoor de finale. Met zijn eindtijd van 3.59.76 minuten werd hij overall wel keurig dertiende.

Kaate Mulders in het oranje tenue, tijdens de finale 3000 meter,

Kaate liep op de zaterdag de finale 3000 meter. Na een hele goede start liep ze de eerste 2000 meter goed van voren. In de laatste 1000 meter werd er door de meeste meisjes flink versneld en verloor ze wat seconden en posities. Ze finishte in 9.38.40 minuten als elfde.

Een dag later mocht Kaate alweer aantreden voor de finale 1500 meter. Door problemen met de finishfoto en het startpistool ging deze finale twintig minuten te laat van start. Kaate had een goede start maar moest al vrij snel de groep laten gaan. In de derde ronde vond ze weer aansluiting bij enkele atletes en wist met een eindtijd van 4.28.85 minuten als tiende te finishen.