ADH-ADD-Café Nijmegen, een nieuwe ontmoetingsplek voor stuiterballen

Van onze redactie
26 juli 2024

Heb je obit het gevoel dat je hoofd een Ferrari is, met de remmen van een oude fiets? Of herken je je in de browser met wel 100 tabbladen open en geen idee hebben waar de muziek vandaan komt? Misschien herken jij je wel in de kenmerken van AD(H)D of een neurodivergent brein?

Zou je het fijn vinden als de mensen om je heen jou eens wat beter begrijpen? Zoek dan niet verder! Op dinsdagavond 13 augustus opent het AD(H)D-Café Nijmegen namelijk zijn deuren, en jij bent van harte welkom! Hier ontmoet je letterlijk en figuurlijk like-minded people, die jou en jouw “anders bedrade” brein vanaf moment één snappen!

Het AD(H)D-Café is een initiatief van vereniging Impuls & Woortblind. En met de opening van het café in Nijmegen bij Selbachs op de Lange Hezelstraat, is inmiddels het 15e landelijke café actief.

Bij het AD(H)D-café krijg je de kans om ervaringen, kennis en tips te delen met gelijkgestemden, onder begeleiding van professionals en ervaringsdeskundigen die zelf ook weten hoe het is om met AD(H)D te leven. Verwacht een avond vol herkenning, steun en een flinke dosis gezelligheid – want wie zegt dat je niet kunt lachen terwijl je je worstelingen deelt?

Ben je op 13 augustus nog met vakantie? Niet getreurd! Elke tweede dinsdag van de maand transformeert café Selbachs in Nijmegen in een bruisend centrum voor dromers, druktemakers en iedereen die zich ooit heeft afgevraagd: “Is dit normaal?”. Dit café is niet alleen voor de officieel gediagnosticeerden, maar ook voor de nieuwsgierigen, de twijfelaars en de vrienden en familieleden die willen begrijpen wat er in dat kleurrijke hoofd van jou omgaat.

Elke bijeenkomst staat er een thema centraal. Denk aan onderwerpen zoals neurodiversiteit op de werkvloer (hoe kan jouw werkgever meer rekening houden met jouw behoeftes?), stressmanagement (hoe blijf je kalm als je hoofd een achtbaan is?), en zelfs voeding (ja, chocolade is een voedselgroep, toch?). We duiken in de wetenschap, delen persoonlijke verhalen en zoeken samen naar praktische oplossingen.

Het thema van dit eerste AD(H)D-café is: AD(H)D, stoornis of superkracht?

Dus, ben je klaar om je innerlijke chaos te omarmen? Kom dan op 13 augustus om 19:30u naar het AD(H)D-café! En wie weet, misschien ontdek je wel dat je niet alleen bent in deze wervelwind van gedachten en ideeën.

Voor meer informatie en om je aan te melden, bezoek onze website (https://www.impulsenwoortblind.nl/adhd-cafe-nijmegen) of stuur ons een mailtje naar adhdcafenijmegen@impulsenwoortblind.nl. We kunnen niet wachten om je te ontmoeten en samen een feestje van (h)erkenning te vieren!


Dit bericht delen:

Advertenties