In Paradisum zoekt vrijwilligers voor oude begraafplaatsen Nijmegen-oost

Van onze redactie
30 juli 2024

Stichting In Paradisum zet zich in voor het behoud van monumentale begraafplaatsen in Nijmegen. Regelmatig plegen we wat onderhoud op begraafplaats Daalseweg en op de afgesloten begraafplaats ‘Stenenkruisstraat’ in het Julianapark. 

We doen dit elke maand op vaste dagen met twee groepen vrijwilligers. Dit jaar nog op vrijdagen 6 september, 18 oktober en 15 november op de Stenenkruisstraat (van 9.30-12.30 uur) en op zaterdagen 10 augustus, 14 september, 12 oktober en 9 november op de Daalseweg (van 10.00-12.30 uur). Koffie, thee, fris en wat lekkers woren verzorgd.

Wat houdt het werk zoal in? We houden grafstenen leesbaar door mos te verwijderen, en beschermen de grafmonumenten tegen beschadiging door ze vrij te maken van klimop, wilde wingerd en opslag van jonge boompjes. Waar nodig snoeien we takken terug. We ruimen zwerfaval op. Op de begraafplaats in het Julianapark verzamelen we gemaaid gras, bladeren en gevallen takken in ‘broedhopen’. Deze worden o.a. gebruikt als schuilplek door egeltjes. Ook gaan we er binnenkort wat toevoegingen voor de natuur aanbrengen.

Voor beide begraafplaatsen zijn we nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Iets voor jou? Stuur dan een mail met je gegevens naar stichtinginparadisum@kpnmail.nl. Of kom gewoon eens langs.


Dit bericht delen:

Advertenties