Barokduo Teun & Teun in Stevenskerk met muziek van vernieuwende componisten

Fotograaf Eduardus Lee
31 juli 2024

Op 6 augustus a.s treedt het barokduo Teun & Teun op tijdens de Concertzomer in de Stevenskerk Nijmegen met muziek van Vernieuwers in de barok. Het concert begint om 20:15 uur. 

Tickets zijn online verkrijgbaar voor € 15,- in de webshop via de link Teun & Teun - Ik Ben Aanwezig

De Nijmeegse Orgelkring stelt het zeer op prijs als u dit concert onder de aandacht brengt van uw lezer, luisteraar of kijker.

Out of the box
Tijdens het concert in Nijmegen spelen Teun Braken en Teun Wisse op klavecimbel en blokfluit. U hoort muziek van vernieuwende componisten die in de laatste helft van de zestiende en eerste helft van de zeventiende eeuw actief waren. In deze tijd experimenteerden componisten met nieuwe vormen en stijlen. Hun drang om uit te breken uit bestaande patronen en de radicale zoektocht naar het uitdrukken van individuele menselijke emotie geeft de muziek uit deze periode een welhaast elektrische lading.

Het concert vindt plaats in het koor van de Stevenskerk, wat een zeer intiem karakter aan het concert geeft.

Teun Wisse en Teun Braken vormen vanwege hun liefde voor barokmuziek al sinds het begin van hun studietijd een duo. Teun Braken speelt klavecimbel en Teun Wisse speelt diverse soorten blokfluit. Zij benaderen muziek vanuit de cultuur- en muziekhistorische context. Door hun lange samenwerking is er altijd ruimte voor spontaniteit wat steevast zorgt voor een levendige en meeslepende uitvoering.

Hun enthousiasme voor de muziek en het aankomende concert in Nijmegen steken Teun & Teun niet onder stoelen of banken. Ze laten dit blijken in dit filmpje.


Dit bericht delen:

Advertenties