Man bestraft voor stalken ex-vriendinnen

Van onze redactie
2 augustus 2024

De rechtbank veroordeelt een 41-jarige man uit Lent tot een gevangenisstraf van 112 dagen, waarvan 90 dagen voorwaardelijk. Daarbij moet de man een werkstraf van 120 uur uitvoeren. De man stalkte twee ex-vriendinnen en bedreigde en mishandelde één van hen. 

In 2023 en 2024 stalkte de man zijn ex-vriendinnen door ze veelvuldig controlerende, bedreigende en beledigende berichten te sturen. Ook stak hij hun autobanden lek. In één geval plaatste hij een GPS-tracker onder de auto van het slachtoffer. Verder mishandelde man kennissen van de slachtoffers die ze te hulp schoten, evenals één van de slachtoffers zelf. 

Dergelijke delicten zijn buitengewoon beangstigend en bedreigend. Dit blijkt ook uit de slachtofferverklaring van de slachtoffers. Daarbij verbleef één slachtoffer lange tijd in een safe house, omdat zij niet meer thuis durfde te slapen. De instanties die hierbij waren betrokken adviseerden dit gezien de omstandigheden .

Slachtofferrol

De man neemt nauwelijks verantwoordelijkheid voor zijn daden. Hij draait de zaken om en doet het voorkomen alsof de slachtoffers juist hem belaagde. Hij ziet zichzelf nog steeds grotendeels als slachtoffer. De rechtbank overweegt bij het bepalen van de straf dat de man een ernstige inbreuk maakte op de persoonlijke levenssfeer van de slachtoffers. Dat de man zichzelf als slachtoffer ziet vindt de rechtbank zeer kwalijk.

Bijzondere voorwaarden

De man krijgt niet alleen een gevangenisstraf en een taakstraf. De rechtbank legt ook een maatregel op in de vorm van een contact- en locatieverbod van drie jaar met de vrouwen. Daarnaast moet hij zich laten behandelen. Tot slot moet hij een schadevergoeding van ruim 1.400 euro aan één van de slachtoffers betalen. 


Dit bericht delen:

Advertenties