Unieke roofvogels bij gebroeders van Limburg

Van onze redactie
29 augustus 2014
De organisatie van het tiende Gebroeders van Limburgfestival, dit weekend in het centrum van Nijmegen, heeft op het laatste moment nog de hand weten te leggen op een unieke roofvogelshow. De valkenier kan zijn vogels onder de bereden paarden door laten vliegen.
Het jubilerende festival begint vanavond om half acht met een soiree in de Sint Stevenskerk met medewerking van professor Herman Pleij, bekend van De Wereld Draait Door. Kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar. Een ontspannen festivaldirecteur Uta Meier zegt blij te zijn dat het allemaal gaat beginnen. 'We hebben dit jaar een prachtig programma en de weersvooruitzichten zijn prima. 'Op het laatste moment wordt een roofvogel show aan het festival toegevoegd waardoor het aantal vogelshows op drie uitkomt. Naast de kampementen, het riddertoernooi en het naspelen van veldslagen biedt het festival ook een kijkje in de middeleeuwse Geneesconst waar een chirurgijn opereert en aderlatingen doet (niet geschikt voor kinderen).
De Blijde Incomste
Uta Meier wil nog graag benadrukken dat de optocht van het festival, de Blijde Incomste om 13.00 begint en niet, zoals in voorgaande jaren, later in de middag.
'Het publiek heeft na de Blijde Incomste dan nog tot 18.00 uur de tijd om de parken en de jaarmarkt te bezoeken', zegt ze. Een passe-partout is voor € 5 per dag te koop en biedt ook toegang tot Museum het Valkhof inclusief de reguliere collectie.
Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.
Alle informatie: www.gebroedersvanlimburg.nl

Verslaggeving: Willem Spang.
.
 

Dit bericht delen:

Advertenties