StAAD zoekt cursisten en medewerkers

Van onze redactie
4 augustus 2024

StAAD, de Stichting Anders Actieven Dukenburg, zoekt cursisten. Niet alleen in Dukenburg maar in heel Nijmegen e.o. Ook medewerkers, met name cursusleiders, zijn meer dan welkom.

Wie, wat, is StAAD?
StAAD is opgericht op 10 mei 1982. De oprichters zagen om zich heen dat veel mensen op zoek waren naar een zinvolle en prettige wijze om hun vrije tijd te besteden. Ze hebben daaraan invulling gegeven door via StAAD een mogelijkheid te bieden tot samen bezig zijn met wat je boeit en waarvan je meer wilt weten.

Wat doet StAAD?
StAAD organiseert cursussen op een groot aantal gebieden. Een concept dat aansloeg en tot een bloeiende organisatie geleid heeft. Naast de cursussen zijn er diverse andere activiteiten. Zoals de 'Specials'. Dit zijn bijeenkomsten met een cultureel thema, die vaak -maar niet uitsluitend - lezingen bieden over Nijmeegse onderwerpen, al dan niet uit de rijke Nijmeegse geschiedenis. De specials worden altijd verzorgd door bij uitstek deskundige sprekers en zijn vrij voor iedereen toegankelijk. Zie voor een volledig overzicht van activiteiten de website www.staad.nl.

Wat voor cursussen?
StAAD biedt cursussen op vele gebieden, cultureel, creatief en praktisch. Talencursussen, zoals Engels, Frans en Spaans, creatieve cursussen, zoals schilderen en sportieve zoals biljarten. Er is ook een cursus filosofie. Heel populair is de computercursus, waarop je de fijne kneepjes leert van omgaan met de computer en/of smartphone.

Hoe, waar, is het duur?
StAAD wordt volledig gerund door vrijwilligers, zowel de organisatie als de cursusleiders, en ontvangt gemeentesubsidie. Daardoor zijn de inschrijfgelden laag. Er zijn naargelang inkomen ook verschillende tarieven.
StAAD verzorgt de cursussen in Wijkcentrum Dukenburg, nabij winkelcentrum Meijhorst.

Meer weten?
Het bestuur van StAAD: "Graag verwijzen we naar het gidsje dat we jaarlijks uitbrengen en waarin het volledige cursusoverzicht te vinden is. Ook overige praktische informatie en het specials programma. Er liggen altijd exemplaren bij Wijkcentrum Dukenburg, of loop even binnen bij ons kantoor in het wijkcentrum, kamer 1.24."

Het mailadres van StAAD is staaddukenburg@gmail.com
Op werkdagen telefonisch bereikbaar op 024- 344 4157 (tot 12:00 uur)

Welke doelgroep heeft StAAD?
Er is geen bepaalde doelgroep. Iedereen is welkom! Omdat de cursussen overdag gegeven worden, zijn veel deelnemers wat ouder. Deelname staat echter open voor alle leeftijden en het zijn zeker niet alleen 'senioren' die actief zijn bij StAAD.

Tot slot
Een kanttekening: StAAD is geen opleidingsinstituut. Er zijn geen vaste leerdoelen, geen examens, geen diploma’s. Een cursus bij StAAD volg je puur uit interesse. Je steekt er wat van op, maar het is ook leuk en ontspannend. Het samen bezig zijn met wat je boeit staat voorop.

Ben je geïnteresseerd deel te nemen aan een cursus? Wil je cursusleider worden? Op 30 augustus as. is de inschrijfdag, van 10:00 tot 13:00 uur in Wijkcentrum Dukenburg, in Winkelcentrum Meijhorst.

Foto via gemeente Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties