Gratis inspiratiewandeling: rewilding in je eigen tuin

Van onze redactie
6 augustus 2024

De natuur uitnodigen in je eigen stadstuin? Laat je inspireren op het NYMA-terrein.

Wat als we de stad zien als een natuurgebied waar mensen wonen? Dat is de vraag die centraal staat bij Urban Rewilding NYMA. Planten en dieren krijgen op deze plek in de stad de ruimte om zich natuurlijk te ontwikkelen. Dit natuurlijk ontwikkelen noemen we Rewilding.

Steenbreek Nijmegen en Urban Rewilding NYMA nodigen je uit voor een inspiratiewandeling op 10 september door dit unieke gebied. Tijdens deze wandeling worden al je zintuigen geprikkeld. Wat zie, hoor, ruik en voel je wanneer de natuur in de stad haar eigen gang gaat? Wat zijn hiervan de voor- of misschien wel nadelen? Wandel mee met de gids van Urban Rewilding NYMA en ga pionieren met rewilding op kleine schaal in je eigen stadstuin.

Aanmelden
Wandel je mee? Om je aan te melden stuur je een mail naar netwerk.steenbreek@debastei.nl met daarin je voor- en achternaam en je adres. Er is beperkt plek, dus wees er snel bij! 

Datum: 10 september 2024
Tijd: 19.00 – 20.30 uur (18.45 uur verzamelen)
Locatie: Het NYMA-terrein, Winselingseweg bij het Rewilding bord. Naast de fietsenstalling onder de brug De Oversteek.
Deelname is gratis 

Wat is urban rewilding?
In opdracht van gemeente Nijmegen en in samenwerking met ARK Rewilding Nederland vindt er op het NYMA-terrein een uniek urban rewilding project plaats. Rewilding is een stroming in natuurbeheer waar de regie wordt teruggegeven aan de natuur. Door ruimte te geven aan de natuur en natuurlijke processen kunnen ecosystemen zich herstellen. Hoewel er wel wat aangeplant wordt, is het idee dat de meeste vegetatie spontaan en op eigen kracht ontstaat. In de delen van de natuur rondom Nijmegen wordt dit al tientallen jaren toegepast – met name natuurlijk in de Gelderse Poort – maar de stad leent zich ook uitstekend voor deze aanpak.

www.steenbreeknijmegen.nl
Foto: Wandelen over het NYMA-terrein


Dit bericht delen:

Advertenties