Gewapende overval op winkel; politie zoekt jonge daders

Van onze redactie
6 augustus 2024

Vanmorgen werd omstreeks 10.30 uur elektronicawinkel CeX in de Burchtstraat overvallen. De twee gewapende, minderjarige overvallers zijn gevlucht.

De winkel handelt in voornamelijk in tweedehands videogames, dvd's, Blu-rays en elektronica. Op het moment dat de overvallers de winkel binnenkwamen, waren er ook enkele klanten binnen. Een man die net de winkel binnen wilde gaan, zag dat de winkel overvallen werd en rende naar een andere winkel. Daar waarschuwde hij het personeel om 112 te bellen. Ondertussen hielden de twee jongens het personeel onder schot met een pistool. Terwijl het personeel op de grond lag vulden de jongens tassen met tweedehands telefoons uit de vitrine. Niet veel later renden ze de winkel uit met de gevulde tassen.

De politie was snel ter plaatse en verrichte onderzoek. Agenten bekeken videobeelden en zochten in de omgeving. De verdachten zouden zijn gevlucht richting de Oranjesingel. Ook een politiehelikopter zocht mee, maar de jongens werden niet meer aangetroffen. Snel werd een Burgernetbericht verstuurd, waarin stond uit te kijken naar twee donkere jongens van ongeveer 14-15 jaar. Beiden zijn ongeveer 1.65 meter en waren in het donker gekleed. Een van hen had een the North Face logo op de linkerzijde van de jas, de ander een grijs merkje op de borst.

De politie waarschuwde in het bericht de gewapende jongens niet te benaderen, maar direct 112 te bellen. Omstreeks 12 uur werd een afsluitbericht verstuurd, waarin stond dat de jongens nog niet aangetroffen zijn. Agenten verrichten onderzoek in en om de winkel. De recherche spreekt met omliggende winkels en bekijkt ook daar camerabeelden. Er zijn geen gewonden gevallen.

De winkel is de rest van de dag gesloten. De telefoons staan allen geregistreerd in de winkel en worden direct internationaal geregistreerd als gestolen, waardoor ze per direct onbruikbaar zijn voor de overvallers. Het personeel van de winkel krijgt hulp aangeboden na deze traumatische ervaring.


Dit bericht delen:

Advertenties