Grote zoekactie naar persoon in Waal

Van onze redactie
6 augustus 2024

Vanavond werden de hulpdiensten omstreeks 17.30 uur gealarmeerd voor een persoon in de Waal. De man was achter een bal aangezwommen.

Een man zwom voorbij de Ooijpoort achter een bal in de Waal aan. Het lukte hem niet zelfstandig terug naar de rand te zwemmen. Omstanders belden de hulpdiensten, die met spoed ter plaatse kwamen. Met behulp van onder andere een persoon op een waterscooter, kon de man ter hoogte van de Waalbrug op het droge geholpen worden. Een deel van de gealarmeerde hulpdiensten konden de spoedrit stoppen en omdraaien naar de post. De man raakte niet gewond.

Enkele minuten later werden de hulpdiensten opnieuw gebeld. Ter hoogte van de Waalkade werd toch nog een persoon in het water gezien. Direct schaalden alle hulpdiensten op. De blusboot van de brandweer en een boot van Rijkswaterstaat gingen de Waal op. Een politiehelikopter zocht vanuit de lucht. Het onderwaterdroneteam en duikers van brandweer Arnhem - Nijmegen heeft geen duikteam van de brandweer - kwamen met spoed naar de Waalkade.

Agenten spraken met de getuigen. Daar werd duidelijk dat het om een kale man, of misschien wel een bal zou gaan. Vanuit de helikopter werd gezocht naar de mogelijke drenkeling. Al snel kwam het verlossende bericht vanuit de helikopter; het bleek de bal te zijn waar de man eerder achteraan gezwommen was. Na verder onderzoek, om uit te sluiten dat er toch niet echt nog iemand in de Waal zou drijven, werd de zoekactie afgebroken.


Dit bericht delen:

Advertenties