Politie Nijmegen roept 2 jongens, die omstanders bespoten met bijtende vloeistof, op zich binnen een week te melden

Van onze redactie
7 augustus 2024

De politie van Nijmegen heeft deze oproep naar buiten gebracht: "Aan de twee jongens die op 29 juni meerdere mensen met een bijtende vloeistof hebben bespoten: Meld je! We willen met jullie praten over wat er is gebeurd."

"Op zaterdag 29 juni fietsten jullie op een fatbike over de Nieuwe Dukenburgseweg. Het was druk op het fietspad en het voetpad want meerdere mensen waren op weg naar het concert van Bruce Springsteen in het Goffertpark. Jullie zijn een paar keer heen en weer gefietst en hebben daarbij meerdere mensen bespoten met een bijtende vloeistof.
Eén van de slachtoffers kreeg de vloeistof in haar oog waardoor het ging branden en ze tijdelijk ook even niks meer zag. Ondanks meerdere keren uitspoelen bleef ze last houden van het oog. Pas de volgende dag stopte het branden. Omdat mevrouw een bril droeg is waarschijnlijk erger voorkomen. Ook heeft ze vlekken op haar kleding gekregen die er niet meer uit te krijgen zijn.
We hebben camerabeelden van jullie, waarvan je hier een screenshot ziet. We blurren de foto nu nog, omdat we jullie de kans willen geven om jezelf te melden.
Jullie krijgen een week de tijd om je te melden. Horen we niets? Dan brengen we de beelden naar buiten. Maar let op: jullie zijn dan niet meer geblurd… Meld je op het bureau of bel 0900-8844. Vermeld het zaaknummer 2024300469. Hopelijk spreken we elkaar snel!''
 
Tip de politie
Aan iedereen die dit ziet: herken je deze jongen(s) Tip ons! Het nummer van de gratis tiplijn is 0800-6070.
 
Waarom de politie een foto blurt?
Om de verdachten een extra kans te geven. Het is niet niks als je foto opeens op internet verschijnt. Iedereen ziet dat jij verdacht wordt van een strafbaar feit. Dat kan veel impact hebben. Blurren doet de politie alleen als de aard van het delict daar aanleiding toe geeft of als de verdachte (vermoedelijk) minderjarig is.

Foto via politie Nijmegen


Dit bericht delen:

Advertenties