Woning voor twee weken gesloten na schietincident

Van onze redactie
8 augustus 2024

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een woning aan de Johannushof in stadsdeel Lindenholt beschoten. Uit veiligheidsoverwegingen in de woning voor 2 weken gesloten door de locoburgemeester.

In de nacht van dinsdag op woensdag reed omstreeks 4.00 uur een nog onbekend persoon op een scooter het hof in, zo is te zien op camerabeelden. Op enkele meters van het huis opent hij het vuur met een vuurwapen. Zo'n vijf schoten werden richting de woning afgevuurd. De kogels vlogen via het raam aan de voorzijde de woning in.

De politie startte direct een onderzoek. Camerabeelden van meerdere woningen werden bekeken en de Forensische Opsporing deed onderzoek in en om de woning. De bewoners van de woning, volgens omwonenden familie van de Nijmeegse zangeres Sieneke, zijn elders ondergebracht. Een dag later maakt locoburgemeester Noël Vergunst, burgemeester Bruls is met vakantie, bekend dat de woning voor twee weken gesloten is vanwege direct gevaar voor de omwonenden.

Het management van de zangeres zegt geen mededelingen te doen over de zaak. In verband met de privacy doet de politie geen uitspraken over de betrokkenen. Zangeres Sieneke heeft op X laten weten dat het goed gaat met haar ouders. ''Ik wens elke geconfronteerde sterkte met de verwerking van deze schokkende daad. Om de integriteit van het onderzoek te kunnen waarborgen vertrouw ik erop dat ieder zich zal onthouden van onnodige speculaties'', schrijft ze.

 


Dit bericht delen:

Advertenties