Bachconcert Bart Jacobs in de Stevenskerk

Van onze redactie | Foto's door Jiří Sláma en Willem Rosiers
9 augustus 2024

Aankomende dinsdag 13 augustus geeft de Brusselse organist Bart Jacobs een orgelrecital in de Stevenskerk in Nijmegen, als onderdeel van de Concertzomer 2024. Het concert begint om 20.15 uur en kost 15 euro. Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar via de link: Bart Jacobs - Ik Ben Aanwezig

Jaarlijks nodigt de Nijmeegse Orgelkring een internationaal bekende musicus uit. Jacobs heeft wat dat betreft zijn sporen wel verdiend, getuige de recensies van vakgenoten, vooral voor zijn vertolking van muziek van Bach.

Vijf sterren Bach
Het tweede Bachconcert wordt verzorgd door Bart Jacobs organist van de Sint Michiels en Sint Goedelekathedraal in Brussel. Jacobs bracht in 2022 de cd Recommended by Bach uit. Deze opname wordt omschreven als een van de werkelijk originele Bach-cd’s die de laatste jaren zijn verschenen. Jacobs ontving daarvoor een vijf sterren-waardering van Klassiek Centraal in België en een tien van het Nederlandse magazine Luister.

Bart Jacobs verleende ook zijn medewerking aan het project All of Bach van de Nederlandse Bachvereniging. Benieuwd naar zijn live-spel? U hoort verschillende genres: een concerto, partita, sonate, koraalvariatie en een preludium & fuga.


Dit bericht delen:

Advertenties