Van onze redactie
11 augustus 2024

De voorbereidingen van beide clubs vielen qua resultaten nogal tegen. Dus moeten we op zaterdag 10 augustus in de mooie Goffert maar kijken waar we staan.

Tekst & eerste foto: John Vrolijks

We doen dat in de eerste thuiswedstrijd met in de achterhoede Roefs, Van Rooij, Marquez, Nuijtink en Verdonk. Op het middenveld met Hoedemakers, Proper en Rober Gonzalez en voorin met Onal, Ouaissa en Sano. Scheidsrechter Lindhout fluit om 18.45u voor het begin van de wedstrijd. We gaan voor nog zo’n topseizoen maar dan met of de beker of Europees voetbal!

Minuut 3. Roefs pakt een schotje van Twente. 8. 0-1 Twente door Lammers omdat ze feller zijn in de beginfase. Wat een domper! We hebben tot minuut 12 weinig in te brengen. 13. Een schot in de 16 voor Onal, maar dat wordt goed verdedigd. Eindelijk doen we mee! 16. een prachtig uitgespeelde kans waar het schot van Hoedemakers maar net tot corner gestompt wordt! 18. Corner Rober waaruit niks verder gebeurt. We worden sterker en Twente komt er niet meer uit! 23. Twente schiet naast. 25. vrije trap op 12 meter aan de rechterkant. Daaruit stichten we helaas geen gevaar. 28. Sano (foto) scoort na een voorzet van Van Rooij en het is 1-1 en dat is verdiend! We moeten tenslotte met lef blijven aanvallen. Dat heeft ons de successen vorig jaar gebracht. Niet dat afwachtende waarmee we de wedstrijd begonnen. Come On NEC! 30. Twente wisselt. 33. Een prima combinatie van Sano met Ouaissa, maar die bereikt net Onal niet. Jammer! 35. Twente schiet naast - die brengen ook maar weinig hoor. 38. Een vrije trap van Rober maar zonder gevolgen. 39. Een Twente-corner waar op paal en lat gekopt wordt. Daar hebben we mazzel en zag Roefs er ook niet goed uit. 47. Marquez grijpt met een sliding prima in anders is het 1-2. Ja, we moeten wel op blijven letten! 49. Twente schiet nog 2x op doel en heeft duidelijk na de 1-1 het heft weer in handen genomen.

Rust We krijgen de deksel op de neus als we niet met lef vooruit blijven voetballen! Na de 1-1 lieten we de teugels weer vieren en dan slaat zo’n ploeg als Twente straks toe. Dan maar sneller doorwisselen maar wel druk blijven zetten dus.

48. Ouaissa moet snel schieten en knalt over. 50 Een Rober-corner heeft geen gevolg. 53. Een Twente-corner en daaruit kopt van Hoorenbeeck de 1-2 binnen. Roefs had wel moeten komen. Shit weer op achterstand! 56. Roefs pakt netjes een afstandsschot. 58. Opnieuw een Twente-corner want die ruiken bloed. De Tukkers zijn stukken beter de kleedkamer uitgekomen. Wij staan weer af te wachten en dat brengt niks. 61. Twente wisselt 2 maal. 63. Proper schiet naast uit een goede aanvallende actie. 66. Uit een Rober-corner komt niks. 71. Twente wisselt en Olde Larsen komt voor Onal. 73. Twente schiet maar net over en Roefs pakt een Twente-schot. 75. Een Twente-corner en nog een. Wij creëren niet veel meer en dus moet er snel gewisseld worden, trainer! 82. We wisselen, Rober gaat eruit voor Darelas, Hansen komt voor Nuijtink en Schöne voor Hoedemakers. 84. Twente wisselt. 90. Een Schöne-corner maar niks. Nog 4 minuten extra tijd! Het kan nog! 93. Verdonk schiet hoor over en dan is het afgelopen en verliezen we onnodig.

Alhoewel Twente een prima ploeg is, hadden we toch zeker een punt kunnen pakken! We moeten hard werken de komende weken als we tegen de topploegen spelen. Als we dat maar met lef blijven doen en niet constant tot op de 16 terugzakken. Zo slecht was het vandaag helemaal niet hoor.

Doelpuntenmaker Sano (foto: Broer van den Boom).