Geloof in gesprek in Dominicuskerk

Van onze redactie
12 augustus 2024

Onder de titel ‘Geloof in gesprek’ vindt op dinsdagmiddag 24 september, van 15.30-18.30 uur, een bijeenkomst plaats in de Dominicuskerk in Nijmegen-Oost (ingang Groenewoudseweg). 

Paus Franciscus (87) maakt er geen geheim van. Hij wil een kerk waar plaats is voor allen, een kerk die is als een ‘veldhospitaal’ voor gewonde en gekwetste mensen. Daarom riep hij in 2021 een ‘synodaal proces’ uit. Sindsdien zijn katholieken wereldwijd met elkaar in gesprek over de toekomst van kerk en geloof, over hun opdracht in de samenleving, over oecumene en de rol van leken en vrouwen in de kerk.

Sprekers zijn Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, en theoloog Karin Bornhijm. Na hun inleiding en het gesprek daarover kan men deelnemen aan het avondgebed en is er een gezamenlijke maaltijd.

Aanmelden tot 16 september
Iedereen is van harte welkom. Men kan zich tot 16 september aanmelden door een e-mail te sturen aan dominicanen024@gmail.com. De entree bedraagt € 15,00, maar dit bedrag mag voor niemand een belemmering zijn om deel te nemen. Studenten betalen € 7,50.


Dit bericht delen:

Advertenties