NEC haalt Thomas Ouwejan terug naar de Eredivisie

Tekst en foto via NEC
14 augustus 2024
Thomas Ouwejan is de nieuwste aanwinst van N.E.C. De 27-jarige linkervleugelverdediger komt transfervrij over van 2. Bundesliga-club Schalke 04 uit Gelsenkirchen. Ouwejan tekent een contract voor drie jaar in Nijmegen en ligt dus vast tot de zomer van 2027. 
 
Ouwejan, geboren in Alkmaar, doorliep de hele jeugdopleiding van AZ en brak daar door in het eerste elftal. Na uitstapjes naar Udinese en drie seizoenen net over de grens in Duitsland keert Ouwejan nu terug in Nederland bij NEC. Met ervaring in de Europa League, Bundesliga en Serie A op zak wordt hij in Nijmegen herenigd met Bram Nuytinck. Met Nuytinck speelde Ouwejan één seizoen in Italië bij Udinese. 
 
Technisch directeur Carlos Aalbers licht de keuze voor het aantrekken van de ervaren back toe. “Met Thomas halen we een ervaren, Nederlandse speler in huis. Hij biedt ons opties aan de linkerkant, zowel verdedigend als aanvallend. Daarnaast verstevigt het de concurrentie links in het centrum waar Calvin Verdonk ook uit de voeten kan.”
 
Ouwejan zelf is blij weer terug te keren in zijn thuisland. “Ik heb de afgelopen tijd veel gesprekken gevoerd met Carlos, Bram en de trainer. NEC is een club met veel potentie en ik heb veel zin om weer te spelen in de Eredivisie.”

Dit bericht delen:

Advertenties