Opvallen als horecazaak? Zo doe je dat!

Van onze redactie
14 augustus 2024

De zomer is in volle gang, dus laat het zomerse weer maar komen. Dit betekent ook weer volle terrassen. Naast het serveren van lekker eten, is het ook van belang om een fijne sfeer te creëren. Dit kun je doen door je bedrijf een creatieve touch te geven op je inrichting  of je producten. Laten we een aantal tips doornemen om jouw bedrijf helemaal klaar te maken voor de zomer.

1. Wees creatief
Het belangrijkste is dat jouw horecagelegenheid tussen alle anderen uitspringt. Daarmee komen we direct met de vraag; wat wil jij dat jouw zaak uitstraalt? Voor een luxere uitstraling is een strak terras, personeel in chique kleding en een grootse opening met een welkomstdrankje passend. Bij een tapasrestaurant is de sfeer daarentegen wat subtieler en losser. Hier worden vaak verschillende kleuren gecombineerd met een ontspannen muziekje op de achtergrond. 

Naast bekende uitingen zoals vlaggen, spandoeken en een groot beeldmerk op de voorgevel is het juist van belang om na te denken over details. Wist je dat je zelfs jouw logo of naam op bamboe prikkers kunt laten drukken? Een creatieve vorm van marketing als de schaal vol met hapjes op tafel komt en de nodige foto’s gemaakt worden voor thuis en social media. 

2. Speel in op thema’s
Ben je in de mogelijkheid om met meerdere keukens tegelijk te werken, dan is het een leuk idee om in te spelen op de verschillende thema’s. Deze zomer zou je het oranje-menu kunnen opstellen, met typisch Hollandse producten vanwege het EK-voetbal en de Olympische Spelen als bekendste en grootste sporttoernooien ter wereld. 

Of kies voor bepaalde landen als thema. Denk aan Amerika en overheerlijke burgers. Verpak de burgers in vetwerend papier. Je kunt bij Drukbedrijf vetvrij papier bedrukken met jouw logo of een eigen ontwerp. Zo kun je hele avonden in stijl organiseren! Het variërende aanbod spreekt altijd mensen waardoor ze sneller meerdere keren per jaar bij jou langskomen.

3. Verlichting
Zorg ervoor dat er genoeg verlichting aanwezig is voor je gasten. De verlichting bepaalt de sfeer in het restaurant of café. Het moet ook precies goed zijn. Dat wil zeggen: niet te donker en niet te licht. Bepaal dus per tafel de (sfeer)verlichting en stem dit op elkaar af. Houd ook rekening met eventuele kaarsen op tafel. 

4. De details zijn het belangrijkst
Net zoals de chef-kok zijn gerechten met verfijnde precisie afwerkt zijn het de gasten die zich de kleinste details blijven herinneren. Denk dus eigenlijk ook als de chef-kok bij het inrichten van je horecagelegenheid. Zorg op subtiele manier voor genoeg fotomomenten van je gasten. Op die manier zal je online een groter bereik gaan creëren en zal men sneller eens langs willen komen. 

Mocht het vanwege alle drukte lastig zijn om hier goed over na te denken, schroom dan niet om professionele hulp in te schakelen. Er zijn genoeg ervaren partijen die jou kunnen helpen. 


Dit bericht delen:

Advertenties