Probeer Para IJshockey gratis uit!

Van onze redactie
15 augustus 2024

Sinds 2021 heeft Nijmegen een nieuw sportteam onder de vleugels van ijshockeyclub Nijmegen/Ahoud Devils. Nu kunnen ook mensen met een beperking de ijshockeysport beoefenen. Deze sport heet para ijshockey en is een officiële paralympische sport.    

Wil jij ook para ijshockeyen? Meld je nu alvast aan om in september para ijshockey gratis uit te proberen door een e-mail te sturen naar info@paranijmegendevils.nl!

Wat is para ijshockey?
Para ijshockey is een unieke, spectaculaire sport die recreatief tot op olympische niveau gespeeld kan worden. Para ijshockey heeft dezelfde regels als ijshockey, maar wordt in een speciale slee, ook wel de ''sledge'' genoemd, gespeeld. Onder de slee bevinden zich schaatsen en je beweegt jezelf voort met behulp van prikkers aan het uiteinde van de ijshockeysticks.

De ijshockeysticks zijn korter omdat je met het ene uiteinde de puck speelt en het andere uiteinde van de stick gebruikt om jezelf voort te bewegen. Je hebt daarom in beide handen een stick vast. Om para ijshockey te kunnen spelen is het nodig dat je over een redelijke bovenarmfunctie beschikt. De para ijshockeysport kan gespeeld worden door zowel mensen met en zonder een handicap.

Doe gratis twee keer mee
Tijdens het ijshockeyseizoen kun je para ijshockey vanaf september twee keer gratis uitproberen om te kijken of je deze sport leuk lijkt. Als je lid wordt van het Nijmegen Devils Para IJshockey Team dan stelt de club een jaar lang de ijshockey-uitrusting en de speciale para ijshockey-slee gratis ter beschikking om deze sport te oefenen.

De Gemeente Nijmegen heeft allerlei financiële mogelijkheden ter ondersteuning, zodat je later je eigen ijshockey-uitrustingen kunt aanschaffen: "Wij helpen je graag op weg zodat je onze para ijshockeysport kunt blijven beoefenen in Nijmegen. We zien we je graag in september op het ijs in het Triavium!"


Dit bericht delen:

Advertenties