Slordig NEC verliest op bezoek bij AZ

Tekst van NEC | Fotograaf: Ger Neijenhuyzen
18 augustus 2024

NEC heeft op zaterdagavond 17 augustus met 1-0 verloren van AZ. Sven Mijnans was namens de gastheren verantwoordelijk voor de enige treffer van de avond.

Beide ploegen begonnen slordig aan de wedstrijd, met veel balverlies over en weer. Die onnauwkeurigheid kwam de Nijmegenaren al vroeg duur te staan. Mees Hoedemakers controleerde de bal slecht op de rand van het zestienmetergebied en raakte een Alkmaars been in zijn poging tot het wegwerken van de bal. De vrije bal werd door Sven Mijnans in de verre hoek tot doelpunt gepromoveerd.

Ook in het verdere verloop van het eerste bedrijf kon N.E.C. geen vuist maken. Na ruim een kwart wedstrijd mochten de Nijmegenaren zelfs in de handjes knijpen dat de thuisploeg niet op een 2-0 voorsprong kwam. Een afstandsschot van Troy Parrott werd prachtig gekeerd door Robin Roefs, waarna Mijnans in buitenspelpositie opnieuw doel trof en zijn goal zodoende afgekeurd zag worden.

Na de onderbreking creëerde N.E.C. opnieuw weinig, maar kreeg het wel een opgelegde kans op de gelijkmaker. Rober González zag de bal na een lange trap voor zijn voeten vallen, maar vond Rome-Jayden Owusu-Oduro op zijn weg naar een doelpunt.

In de slotfase zette N.E.C. alles op alles, maar was het AZ dat in de tegenstoot het gevaarlijkst werd. Zo raakte Peer Koopmeiners met een poging van afstand de paal en was het aan Roefs te danken dat de score niet verder opliep. De doelman was belangrijk bij schoten van Parrott en Ibrahim Sadiq. N.E.C. kwam niet meer in de buurt van een doelpunt en verloor dus met 1-0 in Alkmaar.

N.E.C. neemt het volgende week zaterdag in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De aftrap in het Goffertstadion is om 18.45 uur.

Opstelling N.E.C.: Roefs; Van Rooij (88. Pereira), Márquez, Nuytinck, Verdonk; Proper, Ouaissa (66. Koki), Hoedemakers (85. Ouwejan); Önal (85. Schöne), Rober (77. Hansen), Sano


Dit bericht delen:

Advertenties